Søg
Close this search box.

Den gode undergang

God motion til lårmusklerne.

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog

Passage – tunnel – overgang?

”Eller måske ”undergang”,” som fællesrådets formand Inger Thranholm spøgefuldt kaldte byens nye og meget længe ventede forbindelse mellem øst og vest: tunnel og sti op til Skødstrup Skole.

Hun glædede sig på borgernes og ikke mindst børnenes vegne, men nævnte også kort, at der havde været mange bump på vejen hen til realiseringen af byens ønske. Da kommunen først kom i sving i 2016, lagde jordejerne flere bump i vejen for realiseringen.

Men nu står den der, skulpturelt flot og med mange trin op og ned. 74 i alt. Om end der er mange trin, er det blevet nemt for skoleelever og andre at drage fra øst mod vest og tilbage igen. Har man cykel med, kræver det lidt øvelse.

220809 Tunnelindvielse 1

74 trin under letbanen.

Mange mennesker var med til at indvie undergangen den 9. august. Skoleeleverne på 4. årgang plantede storkenæb, lavendel, salvie, margueritter m.fl. på Trekantarealet, så både bier, sommerfugle og forbipasserende får en god oplevelse på turen.

Fra kommunens side sagde den nu afgåede rådmand Steen Stavnsbo (Kons.), at det med passagen er blevet tryggere at bo i området, og at man nu bør huske at bruge den i stedet for at tage bilen.

Gert Bjerregaard (V) kaldte det en milepæl i byens historie. Fire tekniske rådmænd havde haft sagen siden 2012, og tre åstedsforretninger i den komplicerede affære blev det til.

Læs hele septembernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Nu havde vi lige vænnet os til den flotte gule farve på busboblen, som ligger over for Carletti. Til foråret er det slut med den farve!
Trafik & veje

Busboble bliver til chokoladeæske

Tekst og foto Birger Agergaard Der er 148 af de æggeskalsformede busbobler rundt i Aarhus Kommune. Nogle af dem er allerede forskønnet og blevet små

Billedet er taget omkring Møllesvinget, hvor en borger vurderer, at syv ud af ti bilister overser de nye 40 km. skilte.
Trafik & veje

Virker den nye fartgrænse i Løgten?

Den nordlige del af Grenåvej i Løgten er nu med i et forsøg, der skal besvare spørgsmålet: kan man alene ved hjælp af skilte få trafikanterne til at sænke farten?

Trafik & veje

Støj fra letbanen måles snart

Af Birger Agergaard Det var lige før, at støjen fra letbanen IKKE skulle måles i Løgten og Skødstrup. Men efter flere brevvekslinger mellem Skødstrup og