Søg
Close this search box.

Den gode undergang

God motion til lårmusklerne.
God motion til lårmusklerne.

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog

Passage – tunnel – overgang?

”Eller måske ”undergang”,” som fællesrådets formand Inger Thranholm spøgefuldt kaldte byens nye og meget længe ventede forbindelse mellem øst og vest: tunnel og sti op til Skødstrup Skole.

Hun glædede sig på borgernes og ikke mindst børnenes vegne, men nævnte også kort, at der havde været mange bump på vejen hen til realiseringen af byens ønske. Da kommunen først kom i sving i 2016, lagde jordejerne flere bump i vejen for realiseringen.

Men nu står den der, skulpturelt flot og med mange trin op og ned. 74 i alt. Om end der er mange trin, er det blevet nemt for skoleelever og andre at drage fra øst mod vest og tilbage igen. Har man cykel med, kræver det lidt øvelse.

220809 Tunnelindvielse 1

74 trin under letbanen.

Mange mennesker var med til at indvie undergangen den 9. august. Skoleeleverne på 4. årgang plantede storkenæb, lavendel, salvie, margueritter m.fl. på Trekantarealet, så både bier, sommerfugle og forbipasserende får en god oplevelse på turen.

Fra kommunens side sagde den nu afgåede rådmand Steen Stavnsbo (Kons.), at det med passagen er blevet tryggere at bo i området, og at man nu bør huske at bruge den i stedet for at tage bilen.

Gert Bjerregaard (V) kaldte det en milepæl i byens historie. Fire tekniske rådmænd havde haft sagen siden 2012, og tre åstedsforretninger i den komplicerede affære blev det til.

Læs hele septembernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Grenåvej-skilt
Trafik & veje

Navnekonkurrence

MÅske, måske ikke skal vi have et nyt navn til Grenåvej. Du kan vinde vin eller chokolade i denne konkurrence.

Lokalplan

Bytorvet må godt hedde Bytorvet

I sidste nummer skrev vi om en spøjs sag, hvor butikkerne på Bytorvet skulle skifte vejnavn til Grenåvej.Alt imens lejlighederne ovenpå fortsat måtte hedde Bytorvet, fordi de har indgang fra smøgen bag torvet.

30 borgere og repræsentanter for foreningerne deltog i repræsentantskabsmødet, som formand Inger Thranholm her byder velkommen til. (foto Peter Carlsen)
Trafik & veje

Mange vil gerne flytte hertil, men…

Af Birger Agergaard 8541 er et populært sted at bosætte sig – der er kommet mange nye borgere til de seneste 10 år. Men nu