Ny sport til Skødstrup

Nicolai (til venstre) og Magnus prøver sporten af og synes det er fedt at spille! De sendte begge discen i kurven, da billedet blev taget.
Nicolai (til venstre) og Magnus prøver sporten af og synes det er fedt at spille! De sendte begge discen i kurven, da billedet blev taget.

Tekst og foto Birger Agergaard

En søndag i juni havde Peter Festersen stillet nogle mobile discgolfkurve op ved Midtpunktet, og omkring 20 benyttede chancen til at se, om de kunne få en særlig frisbee til at lande i kurvene. Efter nogle tilløb lykkedes det for mange af dem.

Peter Festersen, der selv bor i Skødstrup, var glad for, at der kom så mange, og at det var folk i alle aldre, der prøvede sporten af. De lånte alle nogle specielle frisbees, kaldet golfdiscs.

Det giver håb om, at man om nogen tid kan daske op til hallen, finde nogle kurve på sydsiden af hallen (modsat skolen) og dyrke discgolf, som man har lyst til – gratis og alene eller sammen med andre.

”Det var meget fedt”
Sådan tænker for eksempel de to kammerater, Nicolai Schmidt Christoffersen og Magnus Lænsø Winther, begge 13 år, i hvert fald.

De havde snuset lidt til almindelig frisbee og tænkte, at det kunne være sjovt at prøve discgolfen af.

”Det var meget fedt,” sagde de bagefter og tilføjede, at i starten var det lidt svært at ramme kurven, men så gik det bedre.

Hvis der kommer kurve op ved hallen, kan de godt tænke sig at bruge dem en gang imellem. De spiller begge fodbold og ser ikke discgolfen som en ”konkurrent” til fodbolden. Fodbold er den store interesse og mere krævende, mens discgolfen mere er hygge, siger de.

Tre kurve bag hallen
Men kurvene er der ikke endnu. Peter Festersen sagde til arrangementet, at han håber på et samarbejde med skolen og dermed kommunen, der ejer området, omkring at få sat de tre kurve i jorden på det lille grønne område bag hallen, så det både er til brug i skolen og i fritiden.

Får han et ja, kan der ret hurtigt sættes nogle kurve ned med jordskruer – så kan de let flyttes, hvis arealet skal bruges til noget andet. Men ellers plejer kurvene at blive sat ned i beton.

Tre kurve vil, monteret, koste omkring 10.000 kr., og de penge er ikke skaffet. Der kan sikkert søges nogle puljer og fonde, og måske et sponsorat fra en virksomhed.

De fremmødte var i hvert fald tændte på ideen og foreslog nogle flere åbne arrangementer med mobile kurve, indtil der forhåbentlig bliver et fast tilbud.

Peter Festersen kunne også godt forestille sig en bane ved Søndersø, hvor der i forvejen er planer om skatepark og andre aktiviteter.

Discgolf juni 2022 1

Gruppebillede med de fleste af ”testpersonerne”. Initiativtageren Peter Festersen ses til højre i blå tshirt.

Læs hele augustnummeret af 8541 på PDF

Relaterede artikler

Her er, hvad aktivitetsgruppen forestiller sig ved Skødstrup Søndersø.
Attraktivt bymiljø

Flere skal kunne bruge Skødstrup Søndersø

Der er masser af ønsker for området ved Skødstrup Søndersø, og altsammen handler om, at flere mennesker skal kunne bruge det fantastiske, men kun lidt benyttede areal.

Walk for flagalleen
Erhverv

Godt gået!

En af Danmarks længste flagalleer!
Flagalleen i Løgten-Skødstrup er stiftet i 1970 som en underafdeling af den daværende Løgten-Skødstrup Borgerforening.
Kristi Himmelfartsdag deltog ca. 100 8541-borgere i en fælles “Walk” for at samle til vores allesammens flagallé.

Kaløvig bådehavn Foto Thomas Nykrog
Sport & Fritid

40 år med Kaløvig Bådehavn

Kaløvig Bådehavn har 40-års fødselsdag Pinsedag, søndag den 19. maj 2024. Det skal fejres med fuld musik, for det er en kæmpestor bedrift, at denne vidunderlige havn er blevet netop, dét den er!