Søg
Close this search box.

Her kan plejeboligerne bygges

Her er Aarhus Kommunes forslag til placering af de nye plejeboliger (den gule markering). Men om de ender her eller flyttes lidt af hensyn til naboerne, vil vise sig, når lokalplanforslaget kommer om et halvt års tid.

Af Birger Agergaard Illustration Aarhus Kommune

Efter nogen tids stilstand er der nyt i sagen om flere plejeboliger til Skødstrup. Plan i Aarhus Kommune skal snart i gang med at udarbejde et lokalplanforslag for området ved Kløvervangen, og i foråret blev Skødstrup Fællesråd og den nærliggende grundejerforening Tronkærgårdsvej hørt på et møde.

Planen er at bygge 20 nye plejeboliger i tre etager inden for den gule markering på luftfotoet. De forbindes med plejehjemmet ved hjælp af en gangbro. Det blev på mødet nævnt, at der også kan blive plads til seks ældreboliger.

På mødet var der enighed om, at det er godt at få plejehjemmet udvidet. Men især grundejerforeningen havde nogle anker mod placeringen, som risikerer at virke som en ”mur” i tre etager op mod Tronkærgårdsvej. Der burde være plads til en udvidelse af begrønningsbæltet mellem boligerne og skellet men det ser der ikke ud til at være plads til.

Disse og andre bemærkninger vil nu blive gransket – og måske indarbejdet i det kommende lokalplanforslag, som ventes i høring om et halvt år. Det er planen, at lokalplanen kan vedtages sidst i marts 2023.

Læs hele augustnummeret af 8541 på pdf

Relaterede artikler

Nogle af turene er til nærområdet – her er gruppen på vej over Grenåvej. Andre ture starter i bilen. (foto Thomas Nykrog)
Senior

Stavgang med indlagt hyggesnak

 Af Margrethe Krogh Thusgaard Har de mon glemt skiene? Nej – sådan er der ingen der spørger længere, for i dag ved de fleste, at

De oprindelige ældreboliger set fra oven den 2. februar. Her var man netop er gået i gang med at miljøsanere inden den egentlige nedrivning.
Senior

Nyt boligfællesskab for seniorer

Tekst og foto Thomas Nykrog Siden 1973 har der ligget 18 ældreboliger på Kløvervangen mellem Dagli’Brugsen og børnehaven. De er ved at blive revet ned

Senior

To slags fællesskaber

Af Birger Agergaard Når to eller flere mennesker mødes til samvær eller en opgave, opstår et fællesskab. Derfor er der hundredvis af fællesskaber i 8541.