Søg
Close this search box.

Præst med plads til begejstring

”Karate… det behersker jeg også…”
Erik Søndergård smiler lunt over mit overraskede blik.Volleyball, Metallica, Bach og Dylan er også på programmet i hans sparsomme fritid.

Han rundede 50 år sidst i august – og har været ansat som sognepræst ved Skødstrup Kirke de seneste 18 år. 
Erik Søndergård har oplevet antallet af sognebørn stige fra godt 6000 til rundt 10.000 og glæder sig over at være aktiv del af lokalsamfundet.
”Jeg er jo ofte med ved livets start omkring dåben og af og til også ved livets slutning – men også ved det uformelle, der ligger ind imellem.”
Erik næsten stråler af begejstring, når han tænker på det hyggelige møde med borgere i de lokale butikker, i sportsforeningen eller bare på gaden.
Nå ja, så er der jo også musikarrangementer ved kirken, sogneaftener, hverdagsgudstjenester, Grundlovsmøde og biografklub.

Erik søndergård prædikestol brug dette i stedet for den med kirkedøren

Nysgerrige børn
Samarbejdet med skolen er Erik meget begejstret for:
”Børnene kommer enten her i kirken, eller jeg kigger ind på skolen, hvor jeg i samarbejde med lærerne har tilrettelagt et lille forløb om f.eks. livstemaer, filosofi eller Grundtvig,” fortæller Erik.
”Konfirmandundervisningen står også mit hjerte nær – de unge er nysgerrige og stiller gode spørgsmål, der kan kaste lys over alt ’det nye’ omkring konfirmationen og deres liv,” fortsætter han.

Erik Søndergård er egentligt fra Ballerup og gik i Bording Friskole i København og fik her appetit på teologistudiet.
Han uddannede sig i Aarhus i ”99 og kom året efter til Skødstrup Kirke.
Inden da arbejdede Erik med handicappede, på varmestue, rejste en halv verden rundt på SU-budget og tog sidenhen en uddannelse i strategisk kommunikation og ledelse på Aarhus Business School.
”Jeg har prøvet lidt af hvert og føler mig godt rustet til at kommunikere bredt og folkeligt,” siger han.

Han mener det
”Hvad er det bedste ved det hele herude, Erik?” spørger jeg præsten.
”Det er folkeligheden, venligheden og viljen til at ville noget i området. Her er et bredt foreningsliv, god opbakning til kirken, et engageret menighedsråd med mange kompetencer og gode beslutninger – og dedikerede kolleger.”
Man mærker, at han mener det.

Kirkens palette af tiltag er vokset markant i Erik Søndergårds tid i Skødstrup Kirke, omend han ikke nævner det.
Han rummer meget og mange – og rumsterer så småt allerede med indfald til juleprædiken.
”Den skulle jo gerne tage afsæt i noget, der rører sig i tiden,” smiler Erik – og springer videre til dagens næste opgave i sognet.

Af Niels Dal

Se mere i 8541 -dit lokale blad (september 2019)

Relaterede artikler

Børn og unge

Trænere på 15 og 16 år:

Jakob og William er vilde med basketball. De spiller begge to flere gange om ugen, og i weekenden følger de kampene i den amerikanske NBA-liga, som er verdens bedste.

Stor koncentration. I front til venstre Tonny Hansen og til højre René Yde Jensen. I baggrunden Mark Dyna.
Sport & Fritid

Bull’s Eye!

Af Niels Dal ”Doing….”. Pilen sidder lige i Bull’s Eye. Og endda på bestilling af fotografen. Det er nogle skrappe gutter, der er samlet i

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses