Søg
Close this search box.

Raslende uhyggeligt!

Efteråret er her, og med det kommer en masse traditioner, nye som gamle.

Den 31. oktober fejrer vi Halloween – en fest og skik som historisk og traditionelt set stammer fra Irland og USA, men som de senere år har vundet indpas i de danske hjem og hjerter, på lige fod med fastelavn.

Og netop USA er også stedet, hvor Claus Boss Jacobsen fra Hjelmagervænget i Løgten lagde grunden til sin begejstring for Halloween og de festligheder, der følger med.

 Men hvad er det der er så fedt ved Halloween? Det har Claus et bud på:

”I USA er det en fest hvor alle deltager. En fest som er en indbygget del af deres kultur. Alle får noget ud af det, og alle går ekstremt op i det,” fortæller Claus.
Efter at have boet i USA i et par år og oplevet stemningen, festen og hyggen omkring Halloween har Claus og hans familie efter deres hjemkomst forsat Halloween-traditionerne herhjemme i Danmark. 

At skabe en fest og noget (u)hygge for hans egne drenge og de andre børn på vejen er netop, hvad Claus ønsker at få ud af Halloween. Derfor hygger de sig med at pynte op og skabe et spøgelseshus sammen og senere vise det frem til venner og familie.

I Skødstrup/Løgten vokser traditionerne omkring Halloween år for år. Særligt i ugen op til d. 31. oktober viser det sig tydeligt på Facebookgruppen ”8541 Borger til Borger”, hvor forskellige borgere viser deres halloween kreationer og pyntede hjem frem og inviterer store som små til at komme forbi og nyde hyggen og uhyggen.

Et par gode råd

Det er dog stadig ikke alle der har taget Halloween til sig som tradition, og derfor kommer vi her med et par gode råd, som kan hjælpe dig og dine børn til at få en glædelig Halloween oplevelse:

  • Vær høflig – og indstillet på, at det ikke er alle som fejrer Halloween
  • Vær klædt ud – det er sjovt og giver en god stemning
  • Tag kun imod slik som er pakket ind
  • Følg den uskrevne regel om kun at rasle ved de hjem, hvor der er pyntet op med græskar, (u)hygge og lys

 Glædelig Halloween fra Bladet 8541!

Af Tanja Bruun Schouby

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (november 2019)

Relaterede artikler

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson
Børn og unge

Luksus og social ulighed

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”
Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været