SF: Nye boligtyper i et samarbejde

default image

Det er nu et år siden jeg deltog i mit første byrådsmøde. Den tid var for mig en blanding af udmattelse ovenpå en næsten færdig PhD-afhandling i matematik kombineret med en kæmpe lyst til at gå i gang med byrådsarbejdet. I dag er PhD-projektet vel overstået, og jeg kan bruge størstedelen af min tid på politik: Udvikle byrådsforslag, deltage i udvalgsmøder, deltage i mange andre møder og møde nye mennesker med spændende ideer eller frustrerende problemstillinger. Alt i alt sker der rigtig meget, som er enormt spændende, og jeg føler mig meget privilegeret over at få lov at være med til alle de her processer og vigtige beslutninger.

Et af byrådets centrale arbejdsområder er planlægningen af, hvordan kommunens areal udnyttes, og boligområder er naturligvis en meget vigtig del heraf. Jeg, og SF, mener, at blandede boligområder er en vej til at sikre bedre liv for alle. Blandet både i forhold til beboersammensætning og boligtyper. 

Natur og alligevel tæt på Aarhus

8541-området kan være en tryg, naturskøn og på alle måder fremragende ramme om en godt liv – hele livet. Min familie og jeg valgte at flytte hertil på grund af den skønne natur og at byen alligevel er tæt på Aarhus – det er enestående i kommunen. Man kan f.eks. flytte hertil, mens man uddanner sig, og få glæde af vores gode betjening med kollektiv trafik eller muligheden for en dejlig cykeltur ind mod Aarhus. Med en eventuel kæreste kan man senere flytte til en lejlighed eller et lille rækkehus.

Hvis man senere får børn, rummer 8541-området masser af muligheder for at flytte i en større lejlighed, bofællesskab, parcel- eller rækkehus, også for rimelige penge. Hvilket også var en af grundene til, at min mand og jeg valgte at flytte hertil, da vi fik børn. Her er gode muligheder for børnepasning, og kommunens største skole. Når alderdommen nærmer sig, ændres ens boligbehov igen, og man kan flytte til et mindre rækkehus eller en af de mange lejligheder, som området også rummer. Måske lidt tættere på offentlig transport og butikker. Hvis der kommer en dag, hvor man ikke længere kan klare sig selv, rummer Rosenbakken og Kløvervangen forskellige gode muligheder.

Til en mindre bolig
Løgten-Skødstrup skal være en by, hvor man, hvis man ønsker det, i princippet hele livet kan handle i de samme butikker, spille bold på de samme baner, tage den samme bus, gå tur i den samme skov og ses med de samme mennesker i vores dejlige lokalområde, hvor der er så god adgang til skov, strand, marker, men også Aarhus og Hornslet. Det kræver, at der er forskellige boliger, som dækker forskellige behov, der følger med forskellige aldre og livsstile. En ældre i en stor villa skal have mulighed for at flytte til en mindre bolig.

I og med at Skødstrup vokser, er der gode muligheder for at skabe de boligtyper, som vi har brug for i et godt og konstruktivt samarbejde mellem kommunen og de aktører, som opfører boliger. Hvad byrådet kan, er at lave lokalplaner som understøtter den alsidige bebyggelse, men vi har også brug for boligforeninger og private bygherrer, som er villige til at investere og tænke bredt, og et fællesråd, som hjælper med de gode visioner. 

Mette Bjerre: Byrådet kan lave lokalplaner, men vi har også brug for boligforeninger og private bygherrer

Af Mette Bjerre, byrådsmedlem for SF

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb. 2019)

Relaterede artikler