Spejderne er klar til zombie-apokalypsen

default image

Skæring og omegn er godt rustet i tilfælde af udbrud af smitsom zombie-virus, for KFUM-spejderne i Kaløvig Gruppe har netop uddannet Danmarks første hold på 35 unge indsatsledere med speciale i civilt beredskab.

Spejderleder Nicolaj Mathiasen forklarer: ”Hos Kaløvigspejderne arbejder vi altid med at gøre børn og unge beredte til livet – og i efteråret har vi arbejdet med Zombie-apokalypsen som fantasiramme. Det er da en brændende platform, der vil noget!”
Gennem hele efteråret har spejderne trænet overlevelsesfærdigheder gennem sjove aktiviteter, så de er beredte, hvis zombierne kommer – eller der skulle indtræffe en anden beredskabsmæssig krise.
Spejderne har blandt andet lært, hvordan man finder og tilbereder ”vild” mad fra hav og kyst, og de har lært at skaffe sig ly og varme. Samtidig har spejderne lært om smittekæder, god håndhygiejne, og hvordan man skal forhindre spredning af smitsomme sygdomme. De har været på besøg på brandstationen og lært om førstehjælp, brandslukning og katastrofeberedskab.

Leg med et dybere sigte
Gruppeleder Mikkel Petersen supplerer: ”Zombie-invasionen kommer selvfølgelig næppe i virkeligheden, men gennem fantasirammen har spejderne lært om sirenevarsling, førstehjælp, beredskabsplaner, smittekæder, primitiv overlevelse og en hel masse andet. Det er nemt at tage fejl og tro, at spejderarbejde ’jo bare handler om at lege’. Men hos os har legen altid et dybere sigte – og en god fantasiramme fungerer som løftestang for læring.”
Har du fået mod på spejderlivet, så kontakt Mikkel på tlf. 31 34 37 60

Fakta om Kaløvig Gruppe:
o Gruppen er på godt og vel 100 spejdere fra Skæring og omegn
o Holder til på Lykkegården på Bredevej 2A, 8250 Egå
o Mødes onsdage fra 17:00-18:30 (0.-3. klassetrin) og 18:30 – 20:00 (4. klassetrin og op)
o Hjemmeside: Kaloevig.kfumspejderne.dk

Af Nicolaj Mathiasen, spejderleder

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2020)

Relaterede artikler

Øverst ses skolen. Nederst ses den bane, der konverteres til kunstgræsbane. Det nærmeste parcelhus ligger 108 meter fra banen.
Sport & Fritid

Kunstgræsbanen kommer – trods alt

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog EU træder i øjeblikket vande omkring et eventuelt kommende forbud mod salg af gummigranulat til kunstgræsbaner. Men det kommer

Margrethe Krogh Thusgaard – et fund til redaktionen på 8541.dk
Sport & Fritid

Ny i redaktionen

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Yes – det lykkedes! Endda at slå to fluer med ét smæk. Vi er glade for at byde Margrethe