Søg
Close this search box.

Spejderne er klar til zombie-apokalypsen

default image

Skæring og omegn er godt rustet i tilfælde af udbrud af smitsom zombie-virus, for KFUM-spejderne i Kaløvig Gruppe har netop uddannet Danmarks første hold på 35 unge indsatsledere med speciale i civilt beredskab.

Spejderleder Nicolaj Mathiasen forklarer: ”Hos Kaløvigspejderne arbejder vi altid med at gøre børn og unge beredte til livet – og i efteråret har vi arbejdet med Zombie-apokalypsen som fantasiramme. Det er da en brændende platform, der vil noget!”
Gennem hele efteråret har spejderne trænet overlevelsesfærdigheder gennem sjove aktiviteter, så de er beredte, hvis zombierne kommer – eller der skulle indtræffe en anden beredskabsmæssig krise.
Spejderne har blandt andet lært, hvordan man finder og tilbereder ”vild” mad fra hav og kyst, og de har lært at skaffe sig ly og varme. Samtidig har spejderne lært om smittekæder, god håndhygiejne, og hvordan man skal forhindre spredning af smitsomme sygdomme. De har været på besøg på brandstationen og lært om førstehjælp, brandslukning og katastrofeberedskab.

Leg med et dybere sigte
Gruppeleder Mikkel Petersen supplerer: ”Zombie-invasionen kommer selvfølgelig næppe i virkeligheden, men gennem fantasirammen har spejderne lært om sirenevarsling, førstehjælp, beredskabsplaner, smittekæder, primitiv overlevelse og en hel masse andet. Det er nemt at tage fejl og tro, at spejderarbejde ’jo bare handler om at lege’. Men hos os har legen altid et dybere sigte – og en god fantasiramme fungerer som løftestang for læring.”
Har du fået mod på spejderlivet, så kontakt Mikkel på tlf. 31 34 37 60

Fakta om Kaløvig Gruppe:
o Gruppen er på godt og vel 100 spejdere fra Skæring og omegn
o Holder til på Lykkegården på Bredevej 2A, 8250 Egå
o Mødes onsdage fra 17:00-18:30 (0.-3. klassetrin) og 18:30 – 20:00 (4. klassetrin og op)
o Hjemmeside: Kaloevig.kfumspejderne.dk

Af Nicolaj Mathiasen, spejderleder

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2020)

Relaterede artikler

Majbrit Oddershede Pedersen
Kultur

Du så ikke Majbrit

Da TV 2 i sommer viste miniserien ”Balladen om kolonihaven”, spillede en 8541-borger en vigtig rolle. Du så hende bare ikke, for Majbrit arbejdede bag kameraet.

Børn og unge

Spejderne får endelig tag over hovedet

Et stort telt og en bålhytte sikrer, at FDF-spejderne igen kan få ly for vejr og vind.
Efter mere end halvandet år under åben himmel får FDF spejderne i Løgten Skødstrup endelig læ for vind og vejr.

Kaløvig bådehavn Foto Thomas Nykrog
Sport & Fritid

40 år med Kaløvig Bådehavn

Kaløvig Bådehavn har 40-års fødselsdag Pinsedag, søndag den 19. maj 2024. Det skal fejres med fuld musik, for det er en kæmpestor bedrift, at denne vidunderlige havn er blevet netop, dét den er!