Vi er (næsten) gift…

Leder
Af Thomas Nykrog. Foto Thomas Nykrog

…med naboen. Hjem er der, hvor vi bor. Det er der, hvor vi hører til, slapper af og har det godt. Og det er uanset om vi bor alene eller sammen med konen, kæresten eller en boblende familie med hund og kat og X antal børn.
Men (næsten) lige så afgørende som at vi har det godt indenfor hjemmets fire vægge, er det vigtigt, at vi har det godt med vores naboer hele vejen rundt. Gode naboskaber kan være alt fra et respektfuldt nik over hækken til, ja, kun fantasien sætter grænsen.
Går det galt med naboskabet, er konsekvenserne (næsten) lige så afgrundsdybe, som hvis parforholdet ryger. Skal vi flytte eller se frem til en endeløs skyttegravskrig?
I dette blad kan du læse om en afsporet byggesag, der efter alt at dømme har kurs direkte imod en retssag. Der vil falde en dom, som ingen vil vinde. Går sagen bygherren imod, kan han vælte sit hus og bygge et nyt, der er 30 cm lavere, og ingen – absolut ingen – vil have vundet noget. De 30 cm vil intet ændre for naboerne i forhold til indkig, skygge, osv. Til gengæld vil alle have tabt en masse penge i processen. Vinder bygherren bliver stemningen på den lille villavej næppe optimal de første 50 år.
Kære naboer. Vi skal være rummelige, imødekommende, venlige og kommunikerende. Retssager løser ikke vores kriser. Lad os nyde vores dagligdag i dejlige 8541, og skulle der komme en kurre på tråden, så lad os løse den konstruktivt med velvilje og åbenhed i bevidstheden om, at hvis vi vil have det godt, er der intet alternativ.

 

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2020) 

 

Relaterede artikler