Søg
Close this search box.

Succes for Løgtenløb og byfest

Byfest opvarmning Byfest løbsstart3 Byfest løbsstart Byfest mål Byfest boldudkast2 Byfest boldudkast 

Hvor herligt at kunne gå og løbe ude midt på Grenåvej uden at få biler i nakken! Det benyttede flere tusinde sig af ved LøgtenLøbet og byfesten 21. juni. Der er sandsynligvis aldrig set så mange til et Løgtenløb og til Open by Night, som det har heddet tidligere i år. Den gamle del af Løgten summede af borgere, der stødte på hinanden og havde et par festlige timer.

I år var det ikke bare butikkerne, der holdt åbent og havde gode tilbud. I år var havde det en yderligere fest-dimension, idet der var streetfood, loppemarked og hoppeborg, fordelt på flere torve i byen.

Steen Hermansen fra arrangementsudvalget anslår også, at der har været mindst et par tusinde besøgende, inclusive de godt 700, der gennemførte løbet. Det ligner en rekord for besøgstallet. Vejret var også ganske hæderligt, og kun et par små byger formåede at forstyrre en smule.

Over 700 løbere

Omdrejningspunktet var igen i år LøgtenLøbet, som 737 havde købt startkort til. Godt 700 af dem gennemførte. Børn og voksne, hurtige og mere adstadige – alle var der plads til. Efter en musikalsk fællesopvarmning, ledet af instruktør Ulla Vig Astrup, blev de mange hundrede løbere sendt ud på ruten rundt i området, og vagter stod strategiske steder og sørgede for, at hverken biler eller busser forvildede sig ind på løberuten.

Ruten hed Grenåvej – Bøgehøj – Segaltvej – Vorrevej. Deltagerne kunne vælge at løbe ruten en, to eller tre gange, så distancen blev i alt 2,60 km., 5,20 km. eller 7,80 km.

Følgende fik præmier:

2,7 km. damer/piger: Anne Mette Schiødt

2,7 km. herrer/drenge: Niels Heiby

5,2 km. damer/piger: Maria Serup

5,2 km. herrer/drenge: Lars Kier

7,8 km. damer/piger: Gitte Mathiasen

7,8 km. herrer/drenge: Søren Clemmensen

Overskud bruges næste år

Mens løbet havde start og mål ved Superbrugsen, hvor der også var udpræget feststemning, var mange også samlet på Bytorvet og parkeringspladsen overfor. Her kunne man gøre en god handel samt nyde mad fra flere foodtrucks, og hos FDF-erne var der mulighed for at bage snobrød.

Byfesten og LøgtenLøbet er arrangeret af en frivillig gruppe, der har lagt et kæmpe-arbejde i at forberede og afvikle festlighederne. Steen Hermansen fra udvalget siger, at løbet gav et overskud, som skal bruges på næste års løb og byfest. Noget af det, der står på ønskesedlen, er et telt.

Af Birger Agergaard Foto: Hans-Jørgen Krickhahn

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (august 2019)

Relaterede artikler

Knud Lind har været fast vørt på DR-programmet de sidste 5 år.
Kultur

600.000 lytter til Knud

Ikke mange i Skødstrup kan prale af at have en berømt stemme. Men det kan Knud Lind. Han er nemlig vært på Formiddag på 4´eren – et af DR´s mest lyttede radioprogrammer. Imponerende 600.000 danskere lytter hver dag til Knuds stemme på P4.

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.

Erik Søndergård holder en af grundlovstalerne
Traditioner

Grundlovsdag 2023

Tekst og fotos Hans-Jørgen Krickhahn Coronatiden er for alvor trængt i baggrunden. Der var næsten deltagerrekord til Skødstrup Kirkes Grundlovsarrangement i baghaven den 5. juni.