Søg
Close this search box.

Vores byggemarked lukker

En 60-årig epoke slutter, når Optimera-kæden nogenlunde samtidig med, at dette blad udkommer, lukker sit byggemarked bag Siloetten i Løgten.

Byggemarkedet i Løgten blev oprindeligt grundlagt af familien Carlsen. Siden blev den familieejede virksomhed en del af XL-kæden af selvstændige byggemarkeder. I 2017 blev det overtaget af den fransk-ejede Optimera-kæde. Nu er Optimera er blevet købt af den danske, familieejede kæde Davidsens Tømmerhandel, som dermed bliver Danmarks tredjestørste kæde af byggemarkeder med over 1000 ansatte. Den gode nyhed er, at næsten alle Optimera-forretninger vil blive videreført af de nye ejere. Den dårlige nyhed er, at enkelte Optimera-byggemarkeder bliver lukket, og desværre er Løgten-afdelingen en af dem. ”Vi har allerede to byggemarkeder i Aarhus-området og har vurderet, at det vil være tilstrækkeligt”, fortæller administrerende direktør i Davidsens Tømmerhandel, Henrik Clausen. ”Dertil kommer, at logistikken omkring bygningerne i Løgten heller ikke er helt optimal,” tilføjer han. ”Jeg kan ikke tallene i hovedet, men jeg kan fortælle, at de fleste medarbejdere i Løgten har fået tilbudt ansættelse andre steder i Davidsens Tømmerhandel”.

Og hvad sker der så nu? Bygningerne ejes fortsat af Carlsen-familien. ”Vi havde ikke fået nogen forhåndsorientering om lukningen, og derfor har vi heller ikke lagt planer for området”, fortæller direktør Peter Carlsen. Foreløbig løber Optimeras lejekontrakt dog et par år endnu, og indenfor kommuneplansrammen kan området konverteres til beboelse. 

Relaterede artikler

De første huse er solgt i den nye boligbutik på Butikstorvet. Fra venstre Gert Nielsen, Heidi Villadsen og Anders Kovsted. Christian Kold var på ferie, da vi tog billedet.
Erhverv

Ny ejendomsmægler i byen

Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er rykket ind på Bytorvet i Løgten. Inde bag det røde logo på glasfacaden sidder fire ansatte og vil gerne formidle dit næste huskøb. Det var der, hvor Chef Holmgaard havde madudlevering.

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.
Erhverv

20 år – af med proppen….

Jesper Andersen (tv) og Henrik Hjortshøj (th) solgte for 20 år siden en palle italiensk vin til venner og bekendte. Siden er det gået stærkt.

Bjørn Eyde (tv.) og Daniel Dyhr Sørensen byder velkommen til Glass.
Erhverv

Fuld gas på Glass

Af Niels Dal Rosébobler med skum, højt humør, mange mennesker, god mad og glade grin. Det swingede på Glass i Bondehaven 17 i Skødstrup ved