Vovemod for 20 år siden

Billederne er taget den 7. juni 2003.

Tekst og foto: Thomas Nykrog

Nogle husker måske, at der for år tilbage var ikke én, men to skorstene på Studstrupværket. På et tidspunkt blev den ene overflødig, og så skulle den naturligvis ned. Normalt vælter man bare en skorsten, men her var der ingen sted at vælte den hen uden at ødelægge noget andet på værket.

Løsningen var at løfte en gravemaskine op på toppen af skorstenen, og så bare grave løs indtil der ikke var mere skorsten tilbage, og gravemaskinen dermed stod sikkert nede på jorden igen.

Studstrupværket skorsten fjernes nærbillede

Det har krævet en usædvanligt koldblodig mand uden antydning af højdeskræk i den gravemaskine. Det hele lyder nok som en 1. april spøg, men den er god nok.

Måske er der blandt læserne én, der arbejdede på værket, som kan fortælle hele historien, inklusive hvordan i alverden man får en gravemaskine op i toppen af en skorsten?

Læs hele juninummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Fra venstre ejerne Jonas Kjær, Torben Kjelsmark og Morten Kjær foran den nye bygning i industrikvarteret ved motorvejen.
Erhverv

Et utæt vandrør eller ti boligblokke?

Tekst og foto Thomas Nykrog Den 17. marts forlod Risskov El, VVS og Ventilation og de 86 medarbejdere officielt Risskov og flyttede virksomheden til Skødstrup.

Poul Schmidt har glade og bæredygtige produkter i sin webshop.
Erhverv

Fjordbutikken ved Kalø Vig

Af Niels Dal ”Er han ikke sød…..? ” spørger Poul og viser glad en lille træhund til pynt på hylden frem. ”Vi kører i tre

”Skødstrup Lægepraksis 1872-2022” er udgivet i anledning af lægehusets 150-års jubilæum. Bogen er flot trykt, indbundet og på 342 sider. Den koster 150 kroner og købes i lægehusets reception.
Erhverv

Bog om lægehus: Lokal guldgrube

Af Thomas Nykrog Bor du i 8541-området, og er du bare lidt interesseret i, hvad der sker omkring dig, så køb straks bogen ”Skødstrup Lægepraksis