Søg
Close this search box.

Vovemod for 20 år siden

Billederne er taget den 7. juni 2003.
Billederne er taget den 7. juni 2003.

Tekst og foto: Thomas Nykrog

Nogle husker måske, at der for år tilbage var ikke én, men to skorstene på Studstrupværket. På et tidspunkt blev den ene overflødig, og så skulle den naturligvis ned. Normalt vælter man bare en skorsten, men her var der ingen sted at vælte den hen uden at ødelægge noget andet på værket.

Løsningen var at løfte en gravemaskine op på toppen af skorstenen, og så bare grave løs indtil der ikke var mere skorsten tilbage, og gravemaskinen dermed stod sikkert nede på jorden igen.

Studstrupværket skorsten fjernes nærbillede

Det har krævet en usædvanligt koldblodig mand uden antydning af højdeskræk i den gravemaskine. Det hele lyder nok som en 1. april spøg, men den er god nok.

Måske er der blandt læserne én, der arbejdede på værket, som kan fortælle hele historien, inklusive hvordan i alverden man får en gravemaskine op i toppen af en skorsten?

Læs hele juninummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Fysioterapeut Mathias Holmquist behandler en klient på briksen
Erhverv

Når ryggen eller knæet gør ondt

Otte ud af ti danskere døjer ind i mellem med rygsmerter. Og rigtig mange danskere går til en sportsaktivitet, der kan give belastningsskader. Jo, der er basis nok for, at en fysioterapeut som Mathias Holmquist kan starte en klinik i Skødstrup.