Søg
Close this search box.

30 frivillige står bag forsamlingshuset

De laver mad, de organiserer banko, loppemarked og markedsdage, de lejer ud og holder Skødstrup Sogns Forsamlingshus i god stand.

De er 30 frivillige i støtteforeningen og naturligvis også bestyrelsen, der står bag driften af vores lokale forsamlingshus i Løgten-Skødstrup. Lige nu er de personificeret ved formanden gennem godt 25 år, Søren Jakobsen, som vi har sat stævne til en snak om tidernes skiften og om alle dem, der holder huset i gang.

Søren blev formand i 1994, og han har ikke rendt af pladsen siden. Heller ikke til den seneste generalforsamling, der blev holdt efter bladets deadline. Der plejer ikke at være modkandidater – ”Jeg har i hvert fald ikke hørt om det,” kommer det smilende fra formanden.
Så længe folk bakker op…
Spurgt, hvor længe han har lyst til at blive ved, svarer han ærligt, at han sådan set godt kan blive ved, så længe folk vil bakke op om forsamlingshuset.
Et kvart århundrede… der er vel sket en udvikling, spørger jeg.
Og det er der. Søren vil ikke klage over opbakningen i dag, for der kommer stadig 70-80 til husets søndagsbanko, og en motionsklub samler også pænt mange til onsdagsbanko. Alligevel var der mere gang i huset for år tilbage.
”Da jeg startede, havde vi årlige dilettantforestillinger, og senere blev huset også hjemsted for Løgten-Skødstrup Teaterforening. Men det ebbede ud med tiden,” fortæller formanden.
Det er sværere at drive et forsamlingshus i Skødstrup end i mange landsbyer i andre kommuner, hvor forsamlingshuset ER det sted, hvor borgerne kan samles. Skødstrup ligger tæt på storbyens mange tilbud, og så er der jo også Sognegården og Lokalcenter Rosenbakken, hvor der sker meget.
God brug for pengene

Alligevel holder Skødstrup Sogns Forsamlingshus skindet på næsen, og der er også råd til nødvendig vedligeholdelse. Arrangementerne har nemlig ikke kun til formål at være et godt sted at mødes – der skal også være råd til drift og forbedringer. Taget blev skiftet for ikke så mange år siden, og alle pengene lå parat i kassen, da regningen skulle betales.

Lige nu trænger forbedringer i køkkenet og loftet sig på.
”Vi kunne godt ønske os flere medlemmer af huset end de godt 60 nuværende. Det koster kun 125 kroner – 75 kroner for pensionister – at blive medlem,” bemærker Søren Jakobsen.
Opbakning til arrangementer også et helt naturligt ønske. Desværre måtte en fællesspisning i februar aflyses på grund af for få tilmeldinger, men forhåbentlig bliver opbakningen meget bedre til næste musikarrangement i marts – se billedet her på siden.

Tekst og foto Birger Agergaard

 
Læs mere i 8541 -dit lokale blad (2020 marts)

Relaterede artikler

Walk for flagalleen
Erhverv

Godt gået!

En af Danmarks længste flagalleer!
Flagalleen i Løgten-Skødstrup er stiftet i 1970 som en underafdeling af den daværende Løgten-Skødstrup Borgerforening.
Kristi Himmelfartsdag deltog ca. 100 8541-borgere i en fælles “Walk” for at samle til vores allesammens flagallé.

Peder og Inge Lisbergs søn Jesper Lisberg har taget dette billede fra en af de mange ture, som ægteparret fra Studstrup har haft i selskab med deres jolle. Her er parret på Kalø Vig, tæt på Vosnæs Pynt. (Foto Jesper Lisberg)
Sport & Fritid

En dag skal man give den videre

Kan man godt have et ret nært forhold til sin jolle? For os ikke-bådejere kan det lyde en lille smule mærkeligt, men der hører en historie med, hvis det nu er en Lynæs-jolle, man har haft i næsten 50 år.