60 år med FDF og FPF

Frivilligt drenge- og pigeforbund, FDF og FPF-spejderne, nærmer sig et rundt jubilæum i Løgten-Skødstrup. I den anledning mødtes gamle spejdere den 29. februar for at udveksle minder og forberede en jubilæumsbog.

200229 FDF genforening 06  200229 FDF genforening 07
”Man bliver altså helt høj af det her!” Niels Ove Rasmussen var en af de gamle spejderkammerater, der mødtes i Lægehuset den 29. februar. ”Jeg kan huske noget, andre kan huske noget andet, og tilsammen kan vi stykke en hel masse sammen fra vores drengeår, som ellers for længst var gået i glemmebogen!” Som de fleste andre, bor Niels stadig i 8541. Andre troppede op fra rigets yderste afkroge, som Sydjylland og København.
Ud over det nostalgiske havde arrangementet også et konkret formål. Det er planen at udgive en bog til september, der fortæller historien om FDF og FPF i vores område. Til det formål indsamlede tovholderen, Peter Christensen, så mange fakta som muligt. Mange deltagere havde billeder med fra dengang. Mange af de gamle farvefotos var unægteligt ved at falme, men minderne stod stadigt skarpere og mere farverigt, jo mere man fik snakket.
Som en del af historien blev der sunget et par fællessange fra den gamle spejdersangbog. Det var egentlig meningen, at man skulle have gået en historisk tur gennem det gamle Skødstrup, men vejret var ret håbløst den dag, så heldigvis havde Peter forberedt en virtuel version af turen, som guidede de gamle spejdere tørskoede hele vejen fra bronzealderen til i dag, mens de nippede til kaffen og nød den hjemmebagte kage.
FDF blev startet her i 1960, mens FPF fulgte efter fem år senere. Betyder det så noget, at FDF og FPF har så dybe rødder i lokalområdet? Det betød tydeligvis noget for de gamle spejdere. I dag er de dybe rødder utvivlsomt også en stærkt medvirkende årsag til, at FDF i dag er den eneste aktive spejderbevægelse i 8541-området.

Tekst og foto Thomas Nykrog

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2020)

Relaterede artikler

Sport & Fritid

De unge sejlere er i gang

Af Helle Wilkens foto Peter Brøgger, Sejlsportsfoto De unge i Kaløvig Bådelaug startede lige efter påske med sæsonens første træning. Men allerede inden da havde

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses

De fire tennisbaner er omkranset af et skovlignende areal, der vil kunne udnyttes bedre. (foto Hans-Jørgen Krickhahn)
Sport & Fritid

Tennisanlægget: Hvem kan bruge 14.000 kvadratmeter?

Af Birger Agergaard Helt centralt i Løgten-Skødstrup, med indkørsel fra Ny Studstrupvej, ligger tennisanlægget med fire baner, flere petanquebaner, et ”klubhus” og et bevokset areal