Søg
Close this search box.

60 år med FDF og FPF

Frivilligt drenge- og pigeforbund, FDF og FPF-spejderne, nærmer sig et rundt jubilæum i Løgten-Skødstrup. I den anledning mødtes gamle spejdere den 29. februar for at udveksle minder og forberede en jubilæumsbog.

200229 FDF genforening 06  200229 FDF genforening 07
”Man bliver altså helt høj af det her!” Niels Ove Rasmussen var en af de gamle spejderkammerater, der mødtes i Lægehuset den 29. februar. ”Jeg kan huske noget, andre kan huske noget andet, og tilsammen kan vi stykke en hel masse sammen fra vores drengeår, som ellers for længst var gået i glemmebogen!” Som de fleste andre, bor Niels stadig i 8541. Andre troppede op fra rigets yderste afkroge, som Sydjylland og København.
Ud over det nostalgiske havde arrangementet også et konkret formål. Det er planen at udgive en bog til september, der fortæller historien om FDF og FPF i vores område. Til det formål indsamlede tovholderen, Peter Christensen, så mange fakta som muligt. Mange deltagere havde billeder med fra dengang. Mange af de gamle farvefotos var unægteligt ved at falme, men minderne stod stadigt skarpere og mere farverigt, jo mere man fik snakket.
Som en del af historien blev der sunget et par fællessange fra den gamle spejdersangbog. Det var egentlig meningen, at man skulle have gået en historisk tur gennem det gamle Skødstrup, men vejret var ret håbløst den dag, så heldigvis havde Peter forberedt en virtuel version af turen, som guidede de gamle spejdere tørskoede hele vejen fra bronzealderen til i dag, mens de nippede til kaffen og nød den hjemmebagte kage.
FDF blev startet her i 1960, mens FPF fulgte efter fem år senere. Betyder det så noget, at FDF og FPF har så dybe rødder i lokalområdet? Det betød tydeligvis noget for de gamle spejdere. I dag er de dybe rødder utvivlsomt også en stærkt medvirkende årsag til, at FDF i dag er den eneste aktive spejderbevægelse i 8541-området.

Tekst og foto Thomas Nykrog

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2020)

Relaterede artikler

Walk for flagalleen
Erhverv

Godt gået!

En af Danmarks længste flagalleer!
Flagalleen i Løgten-Skødstrup er stiftet i 1970 som en underafdeling af den daværende Løgten-Skødstrup Borgerforening.
Kristi Himmelfartsdag deltog ca. 100 8541-borgere i en fælles “Walk” for at samle til vores allesammens flagallé.

John Sabalic
Sport & Fritid

Skødstrup-mand vinder VM-guld i Mexico

58-årige John har været lærer i Rønde i 23 år og har boet i Skødstrup lige så længe. Han spiller bordtennis i første division, men han har også været tiltrukket af det mere rå ping pong og fik op til VM i Mexico skrabet så mange sponsor-kroner sammen, at han kunne tage af sted.