Søg
Close this search box.

April måneds kunstner på Gallerigang Rosenbakken er Peter Hansen fra Kristrup ved Randers.

Peters humoristiske tilgang til kunsten skriver han selv følgende om:

Farverige – sprudlende kontraster
Når vi derhjemme i familien (min kone, vores datter og jeg) en gang imellem legede med maling, malede de andre to altid noget flot. Det jeg malede var forfærdeligt.

Indtil en dag i 2015, hvor en dame på internettet inspirerede mig til at male tre små billeder af en galakse i rummet. De tre sorte billeder med hvide små stjerner på kom til tørre i stuen. Hvad skal du med dem? spurgte fruen. Her skal jeg male universet svarede jeg. Svaret kom prompte, understøttet af et lidt medlidende blik – Ja gør du bare det.

Jeg fortsatte med mit billede, og for første gang i mit liv malede jeg noget, jeg kunne se hvad var – jeg var helt væk. Da fruen kom forbi dem næste dag stoppede hun op, og med nærmest vantro blik udbrød hun: Har… har DU malet dem?

Den følelse, i netop dette sekund, den ønsker jeg at alle der har lyst til at lege med kunsten må opleve!
Det satte mig i gang, og det har jeg været lige siden. Jeg elsker farver og anvender derfor ofte livsglade og kraftfulde farver, gerne kombineret med sprudlende kontraster og en symfoni af harmoniske farvenuancer.
De energirige farvekombinationer giver ofte en følelse af dynamik i billedet.

I en del af mine abstrakte malerier opstår ofte utilsigtede motiver, og lægger man mærke til dem, kan der være ganske mange.
Jeg får ofte af vide, at man kan se på mine malerier, at jeg er glad når jeg maler – og det er nok ikke helt forkert! – Jeg håber også at man bliver glad af at se på dem. J

Peter Hansen
Peter Hansens billeder udstilles efterfølgende (maj-jul 2019) på Lokalcenter Hjortshøj, Hjortshøj Stationsvej 40, 8530 Hjortshøj.

Skrevet af Jytte Jakobsen

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (april 2019)

Relaterede artikler

Parti fra de østrigske Alper
Sport & Fritid

Alpenstürmer: Skitur til Radfeld i Østrig

I lighed med tidligere år er vi igen gået i gang med planlægningen af en hyggelig skiferie i Zillertal området. Det er en tur i uge 4, hvor vi står på ski i fire dage.

Børn og unge

Fællesskabet reddede rideskolen

Hundredvis af nybegyndere har igennem årene haft deres gang på Åstrup Strandvej. Rideskolen, der hører til på gården Bøgely og rummer rideklub, privat opstaldning, to ridehaller og masser af folde, har eksisteret i 29 år.

En morgen på badebroen i Studstrup. Bente Mikkelsen.
Sport & Fritid

Farver i Folkehuset

Kursisterne på FOF-holdet ”Tegning og Maling” udstiller på ny deres flotte billeder på Folkehusets/Rosenbakkens Gallerigang. Kunstværkerne er hængt op sidst i maj og kan ses