Søg
Close this search box.

Busboblerne får makeover

Collager i douchede farver pryder seks busbobler i Skødstrup og Lystrup.
Collager i douchede farver pryder seks busbobler i Skødstrup og Lystrup.

Af Birger Agergaard Foto Ruth Crone Foster

I samarbejde med Aarhus Kommune og Midttrafik præsenterer Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Foster sit seneste kunstprojekt, ”En åbning til nye dimensioner.” Nu er turen nemlig kommet til at give nogle af Skødstrups busbobler en kunstnerisk makeover, som vi skrev om i decembernummeret.

Ruth Crone Foster præsenterer med egne ord ’en dialog om naturen, mennesket og det menneskeskabte’. Formen er collager, som sættes på boblerne som folie.

Hun fortæller, at collagerne ’en dybtfølt refleksion over vores længsel efter at være mere i harmoni med vores omgivelser’.

Opdag nye kontinenter
Besøgende der venter på bussen, har nu en mulighed for at opleve kunsten på deres egen måde, og forhåbentlig vil de citater, der er inkorporeret i collagerne, give en åbning ind i en ny verden. Det er citater som denne:

Du kan ikke opdage nye kontinenter, hvis du ikke har modet til at tabe gamle kyster af syne.” – André Gide.

Ruth Crone Foster opmåling

Ruth Crone Foster (billedet) bor selv i Skødstrup, og dette projekt bliver printet og opsat sammen med en lokal virksomhed, nemlig Lindhart Design, der har specialiseret sig i produktion af skilte, påsætning af folie og specialdesignede produkter.

I collagerne udvælger Ruth citater, der hver især bliver tilknyttet en collage og busboble, for at give beskuerne mulighed for at blive inspireret. Farverne er douchede og i jord- og natur-skalaen, så boblernes tilstedeværelse har en ubesværet elegance. Ruth ønsker at give beskuerne mulighed for at se deres egne billeder, når de ser collagen, og opfordrer til at bruge citaterne som inspiration.

Tag hen og kig!
Disse seks busbobler er netop blevet forskønnet, eller bliver det snart. Tag gerne hen og kig:

  • Boblen ved kollegiet/365
  • Boblen ved Carletti
  • De to bobler ved Margueritten
  • To bobler i Lystrup.

Læs hele juninummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Rådmand for Teknik og Miljø, Nikolaj Bang, holdt et meget overordnet oplæg på Skødstrup Fællesråds repræsentantskabmøde. (foto Birger Agergaard)
Trafik & veje

Rådmand vil spørge borgerne mere

Af Birger AgergaardKontakten mellem borgerne og kommunen skal blive bedre. For eksempel skal fællesrådene og lokale foreninger høres, inden der sættes streger i eksempelvis lokalplaner.Teknisk

Trafik & veje

Ekstra spor i rundkørsler vedtaget

Bilisterne har efterlyst en ekstra vejbane – en såkaldt shunt – i snart mange år. Om morgenen starter kødannelsen nogle gange helt oppe ved Carletti, når de skal mod syd ad enten Grenåvej eller motorvejen. Fællesrådet har i flere år arbejdet for at få løst problemet og har banket Vejdirektoratet på dørene.

30 borgere og repræsentanter for foreningerne deltog i repræsentantskabsmødet, som formand Inger Thranholm her byder velkommen til. (foto Peter Carlsen)
Trafik & veje

Mange vil gerne flytte hertil, men…

Af Birger Agergaard 8541 er et populært sted at bosætte sig – der er kommet mange nye borgere til de seneste 10 år. Men nu