Søg
Close this search box.

Byens allerførste lyskryds

I sidste nummer skrev vi, at det nye lyskryds fra Løgten og Segalt og over mod Hornslet, var byens første. Løgten har dog tidligere haft et lyskryds. I 1972 blev det etableret på Grenåvej, hvor Vorrevej og Hjelmagervej støder til. Dengang var Djurslandmotorvejen endnu ikke bygget, og derfor var der stadig mere tæt og tung trafik gennem Løgten. Lyskrydset sikrede skolevejen og gjorde det nemmere at komme ind på Grenåvej fra sidevejene.
Da motorvejen åbnede i 1978, aftog trafikken, og i forbindelse med at den nye Løgten Midt-kompleks blev etableret med en 40 km/t zone, blev lysreguleringen overflødig og derfor taget ned igen.
Tak til Bo Nielsen fra Skødstrup for den præcisering.

Af Thomas Nykrog

Læs flere artikler her

Relaterede artikler

Lokalplan

Bytorvet må godt hedde Bytorvet

I sidste nummer skrev vi om en spøjs sag, hvor butikkerne på Bytorvet skulle skifte vejnavn til Grenåvej.Alt imens lejlighederne ovenpå fortsat måtte hedde Bytorvet, fordi de har indgang fra smøgen bag torvet.

Trafik & veje

Ekstra spor i rundkørsler vedtaget

Bilisterne har efterlyst en ekstra vejbane – en såkaldt shunt – i snart mange år. Om morgenen starter kødannelsen nogle gange helt oppe ved Carletti, når de skal mod syd ad enten Grenåvej eller motorvejen. Fællesrådet har i flere år arbejdet for at få løst problemet og har banket Vejdirektoratet på dørene.

Grenåvej-skilt
Trafik & veje

Navnekonkurrence

MÅske, måske ikke skal vi have et nyt navn til Grenåvej. Du kan vinde vin eller chokolade i denne konkurrence.