Søg
Close this search box.

Danmarks første drive-in vaccination

Kør op foran lægehuset. Rul vinduet ned og ærmet op, og så kommer der en ung, kompetent lægestuderende og vaccinerer dig uden, at du behøver at forlade bilen.
Vaccinationen foregår i bilen og er overstået på et øjeblik.
Skødstrup Lægehus indførte den 27. april som et af de allerførste et tilbud om drive-in vaccination mod pneumokok-infektioner, der kan føre til bronkitis eller lungebetændelse, og som kan forværre situationen yderligere, hvis man skulle være så uheldig også at blive ramt af corona. Tilbuddet gælder i første omgang patienter, der er rundet 65 og som har en kronisk sygdom. Til efteråret vil tilbuddet blive udbredt til alle over 65 samt til yngre patienter, der har en vis risiko for svære infektioner.

Drive-in konceptet er inspireret af Skejby Sygehus, der siden marts har tilbudt corona-test, mens folk stadig er i deres biler. Fordelen er, at patienten er maksimalt sikret, samt at lægehuset får minimal trafik indendørs. Vaccinationen foretages af de lægestuderende, der normalt står for rejsevaccinationer, som der næppe er den store efterspørgsel på lige nu.
Rent praktisk starter man med at ringe til lægehuset og bestille en tid, der skal ligge mandag eller onsdag 9-11. Husk sygesikringsbevis på dagen samt påklædning, der gør det nogenlunde nemt at blotte skulderen, hvor der vaccineres. Selve vaccinationen varer kun få minutter, men man skal afsætte et kvarter, da man efter vaccinationen skal vente 10 minutter på parkeringspladsen for at sikre sig, at kroppen ikke reagerer på injektionen. Vaccinen er aktiv i hele ti år.

Der er indtil videre ikke planer om at udvide drive-in konceptet til andre af lægehusets tilbud.

Tekst og foto Thomas Nykrog

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (juni 2020)

 

Relaterede artikler

Bjørn Eyde (tv.) og Daniel Dyhr Sørensen byder velkommen til Glass.
Erhverv

Fuld gas på Glass

Af Niels Dal Rosébobler med skum, højt humør, mange mennesker, god mad og glade grin. Det swingede på Glass i Bondehaven 17 i Skødstrup ved

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Kort over plan for opstilling af mobilmast
Energi og miljø

Borgerprotester mod ny mobilmast

For to år siden afværgede borgerne i Studstrup en 36 meter høj mobilmast midt i Studstrup. Aarhus Vand, som ejer grunden, trak simpelthen sin støtte væk efter borgerhenvendelser.

Ny forsøger mobilselskabet 3 igen.