Søg
Close this search box.

Dårlige cykelstier: Kommunen ser på det

Cyklisterne må have tålmodighed med at få bedre cykelstier.

Af Birger Agergaard foto Thomas Nykrog

Det kommer ikke som nogen overraskelse for vejfolkene i Aarhus Kommune, når cyklisterne klager over elendige cykelstier gennem Løgten og Skødstrup. Og måske sker der noget med dem inden alt for lang tid!

”Vi er godt klar over, at de er i dårlig stand,” siger driftsingeniør Anne Møller Brusgaard, Teknik og Miljø.

Hvornår de får en tiltrængt forbedring, er ikke klarlagt endnu. Derfor formulerer hun det på den måde, at ”… det er noget, vi kigger på.”

Hen over vinteren planlægges næste års vejvedligeholdelse, og Skødstrup Fællesråd har fået at vide, at den lange vejstrækning gennem Løgten og Skødstrup nu står for tur. På grund af økonomien skal arbejdet nok deles op på flere år, og inden da skal eksempelvis Kredsløb have mulighed for at grave op til vand og varme, så tingene sker i den rigtige rækkefølge.

Lokalbladet 8541 bragte i oktober reportagen ”På bumpetur med cyklen” om cykelstiernes tilstand, og her var der masser af eksempler på dårlig vedligeholdelse. Nogle af kommentarerne var:

”Cykelstien? Mener I rækken af flyvehop ned langs Grenåvej?”

”Aldrig har jeg oplevet ringere cykelstier!”

”Kommunen har tjent mange penge herude på grundsalg, så burde der kunne blive lidt penge til nogle bedre cykelstier.”

Og så videre!

Samlet eller hver for sig
Via fællesrådet hørte vi derefter, at nu skal bilisternes vejbaner have en tur, men der var ikke noget oplyst om cykelstierne! Men kan de ikke få en omgang ny asfalt samtidig med vejbanen, spurgte vi derfor Anne Møller Brusgaard om.

”Vi er ikke så langt endnu i planlægningen, men det er ikke utænkeligt. Det er noget, vi kigger på.”

Hun tilføjer dog, at selv om det kan synes logisk at lade vejbane og cykelsti være et samlet projekt, er det ikke nødvendigvis det bedste at gøre. De to forhold prioriteres hver for sig.

”Vi overvejer også altid, om det er bedst at lappe de værste steder, eller vente, til der er midler til at lægge et nyt lag over hele strækningen,” siger hun.

Til foråret venter Anne Møller Brusgaard at kunne komme med en præcis udmelding til borgerne i 8541.

Læs hele decembernummeret 2022 på PDF

Relaterede artikler

Trafik & veje

Støj fra letbanen måles snart

Af Birger Agergaard Det var lige før, at støjen fra letbanen IKKE skulle måles i Løgten og Skødstrup. Men efter flere brevvekslinger mellem Skødstrup og

Rådmand for Teknik og Miljø, Nikolaj Bang, holdt et meget overordnet oplæg på Skødstrup Fællesråds repræsentantskabmøde. (foto Birger Agergaard)
Trafik & veje

Rådmand vil spørge borgerne mere

Af Birger AgergaardKontakten mellem borgerne og kommunen skal blive bedre. For eksempel skal fællesrådene og lokale foreninger høres, inden der sættes streger i eksempelvis lokalplaner.Teknisk

Billedet er taget omkring Møllesvinget, hvor en borger vurderer, at syv ud af ti bilister overser de nye 40 km. skilte.
Trafik & veje

Virker den nye fartgrænse i Løgten?

Den nordlige del af Grenåvej i Løgten er nu med i et forsøg, der skal besvare spørgsmålet: kan man alene ved hjælp af skilte få trafikanterne til at sænke farten?