Der er brug for en håndsrækning fra stærke mænd – og kvinder

Skødstrup Fællesråd efterlyser frivillige, som vil bistå Moesgaard Museum med at tage den gamle jernaldervej på Lauritshøj 2 op.

 

Moesgaard Museum har meldt ud, at museet mandag 24. april gør klar til at tage den brolagte jernaldervej på Lauritshøj 2 op. Derfor kalder Skødstrup Fællesråd nu på stærke mænd og kvinder, som vil give en håndsrækning med ved selve optagningen. Den starter tirsdag 25.april, og for at holde arbejdet inden for en til to dage er der brug for så mange frivillige som muligt. Overinspektør Lars Krants, Moesgaard Museum, oplyser at arbejdet sker i museets normale arbejdstid.

Der er tale om cirka 43 kvm vej bestående af sten i forskellige størrelser. Af hensyn til genplaceringen skal stenene fotograferes og mærkes, inden de bliver anbragt i depot. Afdelingsleder Rasmus Fugl fra Buus Anlægsgartner A/S, der skal genlægge vejen, vil allerede om mandagen ud og danne sig et overblik over anlægget med henblik på reetableringen.

I øjeblikket er stenvejen beskyttet af et jordlag. Der har ikke været gravet ud under vejen, så arkæologerne er spændte på at finde ud af, om den gemmer på yderligere oplysninger om beboelsens mennesker.

Der mangler 79.000 kr.

Indsamlingen til genetablering af vejen har passeret 21.000 kr., men der er et stykke endnu til målet på 100.000 kr. er nået.

Nu hvor optagelsen af stenene nærmer sig, vil Skødstrup Fællesråd skabe øget opmærksomhed omkring indsamlingen. Det vil ske med uddeling af materiale til byens forretninger, institutioner og virksomheder.

Samtidig er den særlige arbejdsgruppe omkring Jernaldervej-projektet i færd med at søge fondsmidler til formidling af viden om de mange spændende fund, der er gjort på Lauritshøj 1 og 2.

En frivillig indsats i optagningen vil give alle mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med forfædrenes gerninger. Lige fra skoleklasser på Skødstrup Skole til aktive pensionister. Der er vist ingen tvivl om, at det i sin tid også har været hårdt arbejde at anlægge vejen.

På Facebook-gruppen “8541 Skødstrup-Løgten” bliver der oprettet et opslag, hvor man kan melde sig til. Her vil man også kunne finde oplysning om tidspunkter mm.

Af Jette Westphal

Relaterede artikler

Så kom vores egnsarkiv endelig i hus efter cirka et års frustrerende søgen
Egnsarkiv

Reception i Egnsarkivet

Det var heldigvis godt lunt efterårsvejr, da Skødstrup Egnsarkiv kunne slå dørene op til for at vise nye lokaler frem for intresserede gæster, så meget af receptionen blev holdt udendørs.

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Kaløvigskolen og Sanatorievej, Studstrup
Historie

Studstrup skriver bog om… Studstrup

Studstrup Borgerforening har sat et skib i søen, som skal blive til en interessant bog om Studstrup i både fortiden og nutiden.  Den vil blandt andet blive foræret til tilflyttere.