Søg
Close this search box.

En skole mere i Skødstrup

En fyldig reportage i december-udgaven af 8541 om den velbesøgte valgdebat i efteråret ydede desværre ikke helt retfærdighed til overvejelserne om fremtidens skoler i Løgten-Skødstrup.

Jeg skriver med vilje ”skoler” i flertal. Står det til mig, bør vi snarest beslutte os for at bygge en ny skole i Løgten-Skødstrup, eventuelt med fælles ledelse med Skødstrup Skole. Allerede i foråret 2017 fremlagde jeg som rådmand for Børn og Unge planen ”Flere skoler og klogere vækst”, som klart dokumenterede behovet for at udbygge skolekapaciteten i Skødstrup inden for de nærmeste år. Og da der er bred politisk enighed – som udtrykt under valgdebatten i Skødstrup – om, at den nuværende skole ikke må blive større, kan konklusionen altså kun være at bygge en ny skole på en ny matrikel.

Flere boliger – ja tak!

Men – og der er et men. Vi skal også bygge med omtanke, da jeg bestemt heller er tilhænger af, at vi skal bygge halvtomme skoler for skatteborgernes penge. Jeg ser derfor gerne en endnu større udbygning i Skødstrup af blandt andet enfamilieshuse, som kan skabe et endnu stærkere grundlag for skolerne i Skødstrup.

Også ønsket om en lokal bypark kan spille ind i den ligning. Jeg ser derfor en løsning for mig, hvor vi får tænkt yderligere boligudbygning, en ny skole og en ny bypark sammen i en fælles løsning. Det kunne eventuelt være som en ny indskolings- eller udskolingsafdeling. Det må vi se konkret på, blandt andet i dialog med skolebestyrelsen og lokalområdet.

Jeg tror, at en samlet løsning vil være den bedste løsning for Løgten-Skødstrup. Desværre står jeg ikke med et flertal i byrådet, så det afhænger også af andre partier og rådmænd – men nu er bolden givet op.

Af Bünyamin Simsek, rådmand, Aarhus Kommune

Læs mere i 8541 -dit lokale blad feb. 2018

Relaterede artikler

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her:

Skoleleder på Skødstrup Skole Søren Skalhøj Pedersen
Børn og unge

På morgentur med skolelederen

For lidt over et år siden blev Søren Skalkhøj Petersen ansat som ny leder på Skødstrup skole. Efter en årrække at haft ansvaret på en langt mindre skole. ”8541” tegner et portræt af skolelederen, der sagtens kan mærke, at han nu står i spidsen for Danmarks største skole samlet på en matrikel.