Søg
Close this search box.

En skole mere i Skødstrup

En fyldig reportage i december-udgaven af 8541 om den velbesøgte valgdebat i efteråret ydede desværre ikke helt retfærdighed til overvejelserne om fremtidens skoler i Løgten-Skødstrup.

Jeg skriver med vilje ”skoler” i flertal. Står det til mig, bør vi snarest beslutte os for at bygge en ny skole i Løgten-Skødstrup, eventuelt med fælles ledelse med Skødstrup Skole. Allerede i foråret 2017 fremlagde jeg som rådmand for Børn og Unge planen ”Flere skoler og klogere vækst”, som klart dokumenterede behovet for at udbygge skolekapaciteten i Skødstrup inden for de nærmeste år. Og da der er bred politisk enighed – som udtrykt under valgdebatten i Skødstrup – om, at den nuværende skole ikke må blive større, kan konklusionen altså kun være at bygge en ny skole på en ny matrikel.

Flere boliger – ja tak!

Men – og der er et men. Vi skal også bygge med omtanke, da jeg bestemt heller er tilhænger af, at vi skal bygge halvtomme skoler for skatteborgernes penge. Jeg ser derfor gerne en endnu større udbygning i Skødstrup af blandt andet enfamilieshuse, som kan skabe et endnu stærkere grundlag for skolerne i Skødstrup.

Også ønsket om en lokal bypark kan spille ind i den ligning. Jeg ser derfor en løsning for mig, hvor vi får tænkt yderligere boligudbygning, en ny skole og en ny bypark sammen i en fælles løsning. Det kunne eventuelt være som en ny indskolings- eller udskolingsafdeling. Det må vi se konkret på, blandt andet i dialog med skolebestyrelsen og lokalområdet.

Jeg tror, at en samlet løsning vil være den bedste løsning for Løgten-Skødstrup. Desværre står jeg ikke med et flertal i byrådet, så det afhænger også af andre partier og rådmænd – men nu er bolden givet op.

Af Bünyamin Simsek, rådmand, Aarhus Kommune

Læs mere i 8541 -dit lokale blad feb. 2018

Relaterede artikler

Der var blomster på første arbejdsdag fra viceskoleleder Marianne Bach til Søren Skalkhøj Petersen.
Skole og institutioner

Skolevikaren fastansættes

Af Birger Agergaard Som det er sket før, er en vikarierende skoleleder blevet fastansat leder. Det skete med Henrik Kallestrup, og nu er det også

Dronefoto af Studsen før udvidelsen.
Skole og institutioner

Studsen udvides kraftigt

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Den integrerede institution i Studstrup, Studsen, er tømt for både børn og legetøj. I et års tid skal de

Søren Skalkhøj Petersen kan let kendes på skiltet ”Ny på skolen”.
Skole og institutioner

Ny på skolen

Tekst og foto Katrine Scamuzzi, kommunikationsmedarbejder, Skødstrup Skole Vi er så heldige, at vi har fået Søren Skalkhøj Petersen på udlån fra en anden skole.