Søg
Close this search box.

Engskovgård fylder 25 år

default image

Flere af de børn, der begyndte i Engskovgård for 25 år siden, er vendt tilbage til institutionen

 I et kvart århundrede har Engskovgård været en del af lokalsamfundet. 25 år, hvor byen har været i rivende udvikling – og hvor institutionen er fulgt med tiden, men alligevel har insisteret på at holde fast i sine stolte traditioner.

Den 31. august kunne den aldersintegrerede institution Engskovgård, der ligger på Engskovgård 2, fejre en flot fødselsdag i form af sit 25-års jubilæum.

Og det gik ikke stille for sig. Festdagen begyndte for fuld udblæsning, da duoen Skrallebang kom og spillede koncert for Engskovgårds 52 børn, der hoppende, dansende og grinende fik sat gang i fødselsdagen.

Op til selve dagen havde børnene haft travlt med at lave hjemmelavede flag og pynt. Og om eftermiddagen var forældre og søskende inviteret til fest med ansigtsmaling, haletagfat, forhindringsløb, kagemand og hyggeligt samvær med forældre, kammerater og personale.

Pædagogisk leder Betina Hedegaard Thomsen er glad for at lede et hus med historie og stolte traditioner. Og ikke mindst for at se, at flere af de børn, der begyndte i Engskovgård i starten af halvfemserne, er vendt tilbage til institutionen.

”Engskovgård har været en fastforankret del af lokalsamfundet i 25 år og har sendt rigtig mange børn i skole og videre ud i livet. Mange af de børn, der har gået her, er nu selv blevet forældre, og nogle er vendt tilbage til institutionen. Det er en meget fin cyklus, synes jeg,” siger hun.

Betina Hedegaard Thomsen har blot stået i spidsen for Engskovgård i et år, men hun mærker tydeligt den røde tråd gennem traditionerne, der siden 1992 er blevet udviklet og fastholdt.

”Skødstrup og Løgten har udviklet sig, og det har Engskovgård også. Institutionen har udvidet sig i takt med, at samfundet er vokset. I løbet af de seneste 25 år har familiernes måde at indrette sig på også ændret sig rigtig meget, og det har stillet krav til Engskovgård og institutionerne generelt. Meget af børnenes vågne tid er flyttet ud i institutionerne og dermed også meget af den almene dannelse og opdragelse,” siger hun.

”Vi skal støtte børnene i deres sociale liv, og i at blive livsduelige, kunne tackle modstand og bære sig selv igennem livet. Jeg tænker, at Engskovgård er og altid har været et sted, hvor man kan øve sig i det i nogle gode, trygge rammer.”

Efter aftensmaden sang forældre, børn og personale fødselsdagssang for Engskovgård og sendte en sværm af farvestrålende balloner til himmels.

Skødstrup Dagtilbud tæller i dag ti afdelinger, der hver dag tager vare på i alt 517 børn.

 

Tekst: Charlotte Kongsgaard Nielsen, kommunikationsmedarbejder, Skødstrup Skole og Skødstrup Dagtilbud

http://8541.dk/tilflytter/8541-bladet

Relaterede artikler

Børn og unge

Spejderne får endelig tag over hovedet

Et stort telt og en bålhytte sikrer, at FDF-spejderne igen kan få ly for vejr og vind.
Efter mere end halvandet år under åben himmel får FDF spejderne i Løgten Skødstrup endelig læ for vind og vejr.

Basket med litauiske venner
Børn og unge

Basket med litauiske venner

Sidste år besøgte Skødstrup Pumas U13- og U15-hold Panevezys i Litauen. Her i marts 2024 havde Skødstrup Basket så inviteret det litauiske hold fra Panevezys på genvisit i Skødstrup.

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson
Børn og unge

Luksus og social ulighed

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”
Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner