Søg
Close this search box.

Junibakken blev indviet med bobler, børnesang – og bedre mulighed for fællesskaber

default image

Skødstrup Dagtilbuds 10. afdeling indviet 

Der var ingen snor at klippe, og de tre hurraer blev hvisket for ikke at forskrække de mange børn, der knap har lært at gå endnu. Ikke desto mindre blev Skødstrup Dagtilbuds 10. – og længe ventede – afdeling Junibakken indviet med manér, da børn, forældre, personale og samarbejdspartnere den 1. september var mødt talstærkt op for at fejre byens nye institutionsafdeling.

Junibakken åbnede dørene for de første børn den 16. juni, og indtil den officielle indvielse den 1. september har der mildest talt været godt gang i den. Med 36 nye vuggestuebørn, et nyt hus og en ny personalegruppe kommer man ikke sovende til tingene, men det var glade børn, forældre og personale, der var mødt op til receptionen. Og ikke mindst en glad pædagogisk leder, der holdt tale.

”Det er fantastisk, at vi er nået til indvielsen efter at have arbejdet på projektet i to år,” lød det fra pædagogisk leder Birthe Hedegaard Jensen, der er tidligere leder i Børnehuset Myrhøjen gennem 23 år.

”Navnet Junibakken og hele Astrid Lindgrens univers har betydet, at vi har haft en lille smule identitet fra starten, hvor man ellers godt kan føle sig lidt identitetsløs, da der ikke er nogen historik eller noget ’plejer’. Vi lægger vægt på kreativitet, æstetik og anerkendelse, og børnene i Junibakken får mulighed for at afprøve noget nyt og overskride grænser. Som Pippi siger: ’Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt’.”

Ud over bobler i glassene og lækkerier på tallerknerne var der også musik og sang i børnehøjde form af ’Mariehønen Evigglad’ og ’Hjulene på bussen’, som Junibakkens børn dog fik assistance til at udføre af forældre og ældre søskende.

Dagtilbudsleder i Skødstrup Dagtilbud Else Kjær holdt den indledende tale, og hun glædes over, at flere Skødstrupbørn kan få tilbudt en plads tæt på deres hjem.

”Jeg er glad for, at vi med udvidelsen af Skødstrup Dagtilbud er med til at sikre, at flere Skødstrupbørn kan få plads i vores lokalområde. Det giver mulighed for at etablere fællesskaber og venskaber for børn og forældre, der kan fortsætte, når børnene forlader dagtilbuddet for at begynde på Skødstrup Skole,” sagde dagtilbudsleder Else Kjær.

Junibakken er oprindeligt tænkt som en aldersintegreret institution for børn i alderen 0-6 år, men da efterspørgslen på dagpleje- og vuggestuepladser i øjeblikket er stor, åbnede Junibakken den 16. juni op som ren vuggestueafdeling for 36 vuggestuebørn. De børn, der begynder i Junibakken, kan på den måde blive der, indtil de skal i skole, så institutionen vokser med dem og på sigt bliver til en aldersintegreret institution med plads til 24 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn.

 

Tekst og billeder: Charlotte Kongsgaard Nielsen,

8541 -dit lokale blad -Oktober 2017

Relaterede artikler

Børn og unge

Glade børn giver energi på en mørk mandag

Frivillig i Skødstrup Sportsforening.

Hver mandag i vinterhalvåret står Gitte Lymann Birk sammen med sit trænerteam klar til at modtage op mod 30 børn i alderen 6-8 år til springgymnastik.

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson
Børn og unge

Luksus og social ulighed

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”
Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner

Børn og unge

Fællesskabet reddede rideskolen

Hundredvis af nybegyndere har igennem årene haft deres gang på Åstrup Strandvej. Rideskolen, der hører til på gården Bøgely og rummer rideklub, privat opstaldning, to ridehaller og masser af folde, har eksisteret i 29 år.