Søg
Close this search box.

Skødstrup Sportsforening er vokset ud af sine rammer

default image

Der er vokseværk i Skødstrup. Ikke kun i boligsalg og børnetal men også i den lokale sportsforening. Alene på holdet for piger i årgang 2010/2011 er der tilmeldt 45 piger, og de mangler plads til at udfolde deres talenter. I sær i den kommende vintersæson bliver foreningen udfordret af de fysiske rammer.

 

Der bliver klappet, hvinet og fniset på fodboldbanerne hver onsdag mellem kl. 16.00 og 17.00. Begejstringen er ikke til at tage fejl af, når pigerne fra årgang 2010 og 2011 træner med fokus på fællesskaber, boldglæde og træning i det fri. Og noget tyder på, det fokus falder i god smag hos Skødstrups børn og forældre, for intet mindre end 45 piger er tilmeldt holdet, der i år har taget hul på dets anden udendørs sæson.

”Vi startede stille op sidste år for at teste interessen for fodboldtræning til de yngre piger i byen. Og interessen har fuldstændig overgået alle vores forventninger. Det er helt vildt fedt, at der er så mange på holdet, fordi vi nyder at træne med pigerne, og fordi den store opbakning giver os endnu flere muligheder for en varieret og spændende træning,” fortæller Per Overgaard, der træner de unge Skødstrup-piger sammen med tre andre lokale forældre og en håndfuld unge hjælpetrænere.

Fra fodboldfest til fodboldstævne

Sidste år valgte trænerteamet bevidst at takke nej til tilbud om kampe og turneringer mod andre klubber. De var enige om, at det var vigtigere at give pigerne en positiv oplevelse af, hvor meget sjov og leg man kan få ud af en bold. Ikke mindst når man er flere sammen. I kickstartede trænerne til gengæld sæsonopstarten med at forvandle en helt almindelig træningstime til et vaskeægte ministævne. Det var en succes, og siden har pigerne fået mulighed for at dyrke turneringsglæden til flere kampe og stævner.

”Der er mange regler at forholde sig til, når man skal spille kamp mod andre hold. Det ville vi gerne vise pigerne på en god og legende måde, inden de skulle møde fremmede dommere og ukendte modstandere fra andre klubber. Derfor arrangerede vi vores eget stævne med forældredommere, målkast, indspark og medaljer til alle. Det var en succes, og flere af pigerne kaldte det en fodboldfest i stedet for et stævne,” siger Per Overgaard.

Pladsen er trang

Men begejstringen er ikke uden begrænsninger. Pladsen er nemlig trang for Skødstrup Sportsforening, som ikke kun kan bryste sig af et af Østjyllands største pigehold i årgang 2010/2011. Flere andre årgange af både drenge- og pigehold er lige så store eller endda større, og det er en udfordring, fordi der ganske enkelt mangler spilleplads i den hastigt voksende by. Særligt om vinteren er foreningen udfordret.

”Hvis vi skal fortsætte med at gøre fodboldtræning til en god oplevelse for de unge, har vi ganske enkelt brug for større rammer her i byen. Det ultimative drømmescenarie ville være en kunstgræsbane, så alle de boldglade børn og voksne også kunne træne om vinteren, hvor vi for alvor er presset på pladsen i hallen,” siger Per Overgaard.

 

Fakta om Skødstrup og Skødstrup Sportsforening

  • – Skødstrup og Løgten er vokset sammen og har i dag 8.962 indbyggere ifølge opgørelser fra Danmarks Statistik
  • – Der har været en befolkningstilvækst i Skødstrup-Løgten på 2.000 indbyggere siden 2007
  • – Skødstrup Skole er landets største med 1.200 elever i dag. Efter en ombygning er der fra sommeren 2017 plads til 1.400 elever på skolen.
  • – Skødstrup SF Fodbolds medlemstal er de sidste otte år mere end fordoblet fra 300 til 663 medlemmer.
  • – Skødstrup SF Fodbold arbejder i dag på en business case i forhold til etablering af en kunststofbane i byen.

Af Laura Sundtoft

8541 -dit lokale blad (oktober nummer)

Relaterede artikler

Schæferhundehvalp ligger "dæk" og spidser ører
Livsstil & Familieliv

Vov det ene øje

En halv snes hunde og deres ejere havde snuset sig frem til hundetræning på Berberisvej 18A i Skødstrup.

Knud Lind har været fast vørt på DR-programmet de sidste 5 år.
Kultur

600.000 lytter til Knud

Ikke mange i Skødstrup kan prale af at have en berømt stemme. Men det kan Knud Lind. Han er nemlig vært på Formiddag på 4´eren – et af DR´s mest lyttede radioprogrammer. Imponerende 600.000 danskere lytter hver dag til Knuds stemme på P4.

Basket med litauiske venner
Børn og unge

Basket med litauiske venner

Sidste år besøgte Skødstrup Pumas U13- og U15-hold Panevezys i Litauen. Her i marts 2024 havde Skødstrup Basket så inviteret det litauiske hold fra Panevezys på genvisit i Skødstrup.