Søg
Close this search box.

Støt en lille del af ”HISTORIEN OM DANMARK” – Løgten-Skødstrup

default image

Med de helt unikke fund fra jernalderen for omkring 2000 år siden, der er gjort i Løgten-Skødstrup, ønsker vi at få etableret en Jernaldervej, hvor der gives en historisk fortælling om i livet i Skødstrup for 2000 år siden. En del af en brostensbelagt vej er fundet og den skal flyttes til kirken, hvor udgangspunktet til Jernaldervejen vil være. Der skal udarbejdes materiale til besøgende. Skilte/standere ved hvert fundsted samt skilt/stander med navne på alle, der har bidraget økonomisk til projektet. Ønsker man ikke sit navn på skiltet, da notér det venligst ved indbetalingen eller kontakt os. Der skal udarbejdes undervisningsmateriale til skoleeleverne.

Her har vi brug for alles hjælp, idet prisen for reetablering af den brostensbelagte vej samt etablere skilte/standere på hele Jernaldervejen, er ca. kr. 100.000,-.

Alle bidrag er særdeles velkomne.

Indsæt venligst bidrag på: reg.nr. 7262 konto 1028207.

Vær med til at gøre Løgten-Skødstrup attraktiv og spændende.

 

Pr. 3. september 2017 er der i alt indsamlet kr. 42.700,-

Målet er kr. 100.000,-

Skødstrup Fællesråd og Skødstrup Menighedsråd.

8541 -dit lokale blad (oktober nummer)

Relaterede artikler

Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)
Historie

Historisk sti er forsinket

     Af Birger Agergaard Moesgaard Museum tog munden for fuld, da man derfra lovede, at den historiske sti ved Lauritshøj og Hedelisker Mose kunne stå

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.