Søg
Close this search box.

Flagalléen skilter med sin historie

I orange veste er det til højre formand for Flagalléens bestyrelse, Torben Ravn Sørensen, og til venstre næstformand Bent Bjerglund. I gule veste er det kommunens folk, der stod for det praktiske.

Tekst og foto Thomas Nykrog

30. oktober blev der opsat tre skilte i byen, der fortæller Flagalléens historie i korte træk. Oprindeligt havde foreningen bag flagalléen foreslået, at historien om Danmarks længste flagallé skulle fortælles på en af busboblerne, dengang de stod for at skulle udsmykkes. Her vendte kommunen dog tommelfingeren ned af kunstneriske hensyn, men tilbød i stedet de tre skilte, som foreningen takkede ja til. 

Flagalléen følger Grenåvej og kommer ikke forbi stationen. Kommunen valgte alligevel at sætte et skilt her, da der kommer mange mennesker. Da det kom til stykket, viste det sig dog, at kommunen ikke havde lov til at sætte skiltet der, hvor de mange mennesker kommer, så skiltet kom til at stå lidt upåagtet ved parkeringspladsen.

Men tag fat i hunden, barnevognen eller hinanden og gå en tur og se, om I kan finde også de to sidste skilte og blive klogere på historien bag vores populære flagallé.  Hint: Skiltene står på Grenåvej mellem kirken og bageren.

Læs mere om flagalleen her på hjemmesiden

Læs hele decembernummeret 2023

Relaterede artikler

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.

Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)
Historie

Historisk sti er forsinket

     Af Birger Agergaard Moesgaard Museum tog munden for fuld, da man derfra lovede, at den historiske sti ved Lauritshøj og Hedelisker Mose kunne stå