Søg
Close this search box.

Folkehuset Skødstrup

FOF Kurser

Kurser på Rosenbakken

 

Hold dig i gang!

I samarbejde med FOF Aarhus afholder Borgerrådet igen kurser på Lokalcenter Rosenbakken i sæson 2019-2020

Tilmeld dig et eller flere kurser og nyd at få nye kundskaber eller god motion i samvær med andre!

Se beskrivelserne af kurserne herunder.

 

Tilmelding KUN på Rosenbakken torsdag den 15. august kl. 14 i lokale 1

Der kan betales kontant eller med Mobilepay.

Hvis du er forhindret i at komme, kan en ven klare det for dig.

Der er ikke undervisning i uge 42 (efterårsferien) – hele december – i uge 7 ( vinterferie ) og i påskeugen.

 

Powergirls :

V/ Tinna Bergh                                 Tirsdag kl. 9.00 – 10.25 i lokale 1+2   start 3.09 Pris 450 kr.

Bevægelses-hold! I et uhøjtideligt miljø, hvor der er plads til latter og slippe håret løs, vil vi træne med elementer fra både aerobic, pilates og yoga. Vi vil arbejde med styrke, smidighed, hurtighed og balance, samt opbygge en mental skarphed! Redondobolde – elastikker – cirkeltræning og andet vil indgå i undervisningen. God musik garanteres. Undervisningen afsluttes med afspænding.

 

Goldenboys:                  

v/ Tinna Bergh                           Tirsdag kl. 10.30 – 11.55 i lokale 1+2   start 3.09     Pris 450 kr.              

Bevægelses-hold! Vi træner i et afslappet miljø, hvor skøre og skæve indslag er velkomne! Der lægges vægt på at forbedre hurtighed, styrke, balance og smidighed, og vi vil få pulsen op. Bolde – tennisbolde – stokke – elastikker og andet vil indgå i undervisningen. Undervisningen afsluttes med afspænding.

Ældregymnastik 80+ :               Tirsdag kl. 13.00 – 13.55 i lokale 3 start 3.09     Pris 300 kr.

v/ Tinna Bergh

Bevægelse for ældre med udgangspunkt i stolesiddende øvelser. Du får kyndig vejledning fra instruktøren undervejs og får samtidig bevæget hele kroppen godt igennem. Der vil i undervisningen også være både stående og gående øvelser, som du kan have glæde af. Undervisningen er baseret på effektive og sjove øvelser for hele kroppen, som du også kan overføre til hjemmet. Vel mødt.

Engelsk basisniveau 4 (A2) :       Tirsdag kl.8.30 – 10.20 i lokale 5   start 3.09     Pris 450 kr.            

v/ Hazel Anne Nørgaard

Everyday engelsk – samtale og grammatik i praksis. Vi bruger den “New Headway elementary fourth edition”. Vi arbejder i et behageligt tempo, mens du nyder erfaringer fra andre elever.

OBS : Ingen undervisning i nov. dec. jan og feb.

Engelsk mellemniveau (B1)         Tirsdag kl.10.30 – 12.20 i lokale 5   start 3.09   Pris 450 kr.

v/ Hazel Anne Nørgaard

You can understand and deal with everyday English situations, but would like to develop more confidence when you speak. In this class, we practice conversation, read English stories, and discuss related grammar usage.

OBS: Ingen undervisning i nov. dec. jan. og feb.

 

Filosofi og samfund:                    Torsdag kl. 12.30 – 14.20 i lokale 3 start 5.09   Pris 600 kr.

v/ Jon Rostgaard Boisen

Vi lever i urolige tider. Klimakrisen, flygtningestrømme og debatter om fake news fylder den offentlige debat døgnet rundt på 24 timers nyhedskanaler. I Filosofi og samfund tager vi et skridt tilbage og ser på tidens store spørgsmål med de redskaber, filosofien kan give, for at få en bedre forståelse af, hvad der sker i vor tid, og diskuterer hvordan vi bør indrette samfundet, så det kan blive så godt og retfærdigt som muligt. Kurset forudsætter intet kendskab til filosofi – blot almindelig interesse for samfundet og lyst til at diskutere det. Alle er velkomne – nye såvel som gamle deltagere! Jon Rostgaard Boiesen er uddannet filosof, og har de sidste mange år undervist i filosofi og beslægtede emner på universiteter, gymnasier, højskoler og oplysningsforbund. 

Kunstforståelse:                       Hver anden onsdag kl. 10.30 – 12.20 i lokale 3 start 4.09   Pris 300 kr.

v/ Jef Carstens

I efterårets kursus i kunstforståelse vil vi forfølge nogle af de vigtigste linjer i 1900-tallets moderne europæiske – og danske kunst – fra modernismens gennembrud til nutidskunsten.

Det er en spændende og fascinerende kunsthistorisk periode, præget af nybrud, oprør og mange eksperimenter, hvor helt nye kunstformer og genrer dukker op sammen med de nye former i arkitektur og design, mode og livsstil, musik og litteratur. Også kvinderne melder sig nu for alvor selv på kunstscenen. 

Ud fra grundforestillingen om at kunsten formulerer og taler sansernes og følelsernes sprog, vil vi gennem en indføring i de enkelte kunstværkers udtryk og formsprog forsøge at knytte forbindelsen med samtidens tankeverden, idé- og kulturhistorie.

 

Linedance:                                   Fredag kl 9.00 – 10.50 i lokale 1+2   start 6.09     Pris 600 kr.

v/ Anne-Marie Bøttcher

Endnu engang fortsætter vi med højt humør og god karma, hvor vi ligesom sidste sæson er 2 hold, med let niveauforskel, der er slået sammen! Vi danser løs til skøn og inspirerende musik indenfor næsten alle genrer, og vi vil udfordre os selv til danse med 64 counts, måske mere, men også slowdance, hvor balancen kommer mere på arbejde. Velkommen til alle!

Tysk samtale:                             Fredag kl. 9.00 – 10.50 i lokale 5   start 6.09         Pris 600 kr.

v/ Yasmin Khalil

Du har kendskab til tysk, fx fra folkeskolen, og kan læse og forstå en lettere tekst men vil gerne blive bedre til at tale sproget. Vi lægger vægt på det praktiske med tekster hentet fra dagliglivet. Det mundtlige står i centrum.

Musikforståelse :                      Hver anden torsdag kl. 9.15 – 12.00       start 5.09             Pris 600 kr.

v/ Jens Rasmussen

Klassisk musik med sang. Gennem hele den klassiske musiks historie har mange af de største komponister inddraget den menneskelige stemme og dermed forenet tekst og musik. Denne sæsons musikhold på Rosenbakken har fokus på musik, hvor sang indgår, og vi kommer derfor til at beskæftige os med opera, lieder (både med klaver- og med orkesterledsagelse), passioner, oratorier, requiem’er og meget andet. Det meste vil være fra barokken, klassikken og romantikken, men der vil også være eksempler på musik, som er nyere, og musik, der er ældre. Blandt de mange komponister, der vil indgå, kan Bach, Mozart, Schubert, Schumann, Verdi, Puccini og Richard Strauss nævnes. Der skal forventes en mindre ekstraudgift til fotokopier. Ret til indholdsmæssige justeringer forbeholdes.

 

Yoga:          hold 1                Fredag kl. 12.30 – 13.55 i lokale 1+2   start   6.09       Pris 450 kr.                  

                      hold 2               Fredag kl. 14.00 – 15.25 i lokale 1+2   start 6.09       Pris 450 kr.    

v/ Anne Tolsgaard

Vi træner for at forbedre sundheden og for et øget velvære. Yoga-øvelser kræver tilstedeværelse og opmærksomhed, og styrker dermed både krop og sind. De klassiske stillinger giver smidighed og styrke, balance og udholdenhed. Undervisningen tilpasses deltagerne, så alle kan være med. Afspænding afslutter hver lektion.

 

 

Yoga for fortsættere:             Fredag kl. 11.00 – 12.25 i lokale 1+2   start 6.09     Pris 450 kr.

v/ Anne Tolsgaard

Vi lærer nye stillinger, forfiner dem vi kender og kombinerer flere stillinger i eksempelvis sekvensen “solhilsen”.  Yogatræningen skærper vores sanser og bidrager til en højere kropsbevidsthed. På den måde træner vi med omtanke – hver især ud fra vores individuelle udgangspunkt.

 

Zumba:                                     Mandag kl. 13.30 – 14.25 i lokale 3   start 2.09     Pris 300 kr.
v/ Linda Bjørk Olafsdottir 
                                  

Zumba er en blanding af merengue, salsa, flamingo, cumbia og meget andet. Du får trænet hele kroppen på en sjov og anderledes måde med garanti for sved på panden og smil på læberne. Energien fra de latinamerikanske rytmer smelter sammen med konditionstræning og dansetrin. Zumba er for dig, der elsker de latinamerikanske rytmer, løse hofter, bløde bevægelser. En sjov måde at få sig rørt på, uden hop og mange drejninger.

Pilates:             hold 1            Mandag kl. 8.30 – 9.55 i lokale 2     start 2.09           Pris 450 kr.

                             hold 2           Mandag kl. 10.30 – 11.55 i lokale 2  start 2.09          Pris 450 kr.

v/ Mette Madsen

Mindful bevægelse for m/k til stille musik. Træn kroppens dybe muskler og opnå en bedre holdning, balance, koordinering og vejrtrækning. Oplev både fysisk og psykisk velvære efter endt træning.

Litteratur :            Hver anden fredag kl 11.00 – 13.45 i lokale 3   start 6 .09           Pris 450 kr.

v/ Nick Bo Madsen

Elsker du at læse? Kan du lide at tale med andre om dine læseoplevelser? Har du lyst til at komme et spadestik dybere ned i det, du læser? Så er dette kursus i litteratur sikkert lige noget for dig. Vi læser overvejende romaer, men der kan også komme både noveller, lyrik og dramatik på programmet. Underviseren indleder hver gang med at sætte teksten ind i en forfatterskabsmæssig, historisk og litteraturhistorisk sammenhæng. Herefter tager vi i fællesskab fat på analyse, fortolkning og diskussion af teksten. Deltagelse kræver ikke andre forudsætninger end lysten til at læse. På læseplanen denne sæson er Højdepunkter i tysk litteratur – fra Goethe til 2. verdenskrig.

Der er p.t. ikke fundet en underviser i Maling og Tegning. Der vil om muligt blive oprettet et kursus senere.