Søg
Close this search box.

For en verden uden sclerose – indsamlere søges!

Hvis du melder dig som indsamler, er der frugt, drikkelse med mere samt chancen for at vinde en gave.

Af Helle Boel, Indsamlingsleder i Skødstrup, Hornslet og Mørke, og Henrik Juul-Dam, frivillig i Scleroseforeningen

Søndag den 10. september 2023 er datoen, hvor Scleroseforeningen afvikler den årlige landsdækkende indsamling ”for en verden uden sclerose”. Sidste år lykkedes det at indsamle ca. 5,6 millioner kroner til forskning i sclerose – et beløb, der gerne må blive højere i 2023! Her i vores område blev der indsamlet godt 38.000 kr., og vi håber, at der igen i år vil blive tage godt imod indsamlerne.

I 8541-området havde vi i 2022 mange indsamlere på gaden, men vi havde også ruter, vi ikke kunne få besat! Vi efterlyser derfor flere personer, der vil afsætte et par timer denne dag til at gå en (eller flere!) af de mange ruter i vores postnummer. Og som ekstra motivation – udover at man støtter et godt formål – har indsamlingsleder Helle Boel igen i år gjort en stor indsats og fået mange af de lokale firmaer og handlende til at sponsorere fine gaver, som fordeles blandt indsamlerne via en lodtrækning.

Man modtager ét lod pr rute, man melder sig til, så jo flere ruter, jo større vinderchance! I Og når man efter endt indsamling afleverer sin ”pengepose”, er der servering af kolde og varme drikke samt frugt og kage, alt sammen også sponsoreret af lokale firmaer og forretninger.

Interesseret?
Hvis man er interesseret i at blive indsamler, kan man henvende sig til indsamlingsleder Helle Boel, Løgten Østervej 49, mobil: 28 35 79 92, mail: r.helle@jubii.dk Man kan også gå direkte ind og vælge sin rute på sammenmodsclerose.dk

I Danmark lever over 18.000 mennesker med diagnosen multipel sclerose (MS), en sygdom, der af endnu uforklarlige årsager lammer nervesystemet. Af disse er to tredjedele kvinder. Danmark har en af de højeste forekomster af sclerose i verden! Hvert år får ca. 600 danskere stillet diagnosen MS, og det er især kvinder i alderen 15-40 år, der rammes.
Forskere arbejder på højtryk på at finde såvel årsager til sygdommens opståen som medicin, der kan dæmpe sygdommens udvikling, men et reelt gennembrud er desværre ikke sket endnu.

Så, kære medborgere i ”8541”, lad os i fællesskab tage kampen op for en verden uden sclerose!

Læs hele augustnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler