Søg
Close this search box.

Hærværk mod busbobler

Seks busbobler – heraf to i Lystrup – er blevet udsmykket med Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Fosters collager. Her ved Kollegiet Mejeriet.
Seks busbobler – heraf to i Lystrup – er blevet udsmykket med Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Fosters collager. Her ved Kollegiet Mejeriet.
Seks busbobler – heraf to i Lystrup – er blevet udsmykket med Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Fosters collager. Her ved Kollegiet Mejeriet.

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog

Flere af collage-værkerne i Skødstrups busbobler fik ikke lov at leve lang tid, før de blev udsat for hærværk. På fotografens tur rundt i byen fandt han kun en enkelt overlever – den ved Kollegiet Mejeriet – men Aarhus Kommune og kunstneren Ruth Crone Foster er i gang med at sætte collagerne op igen.

Ruth Crone Foster opmåling

Billede fra foråret, hvor Ruth Crone Foster satte collagerne op første gang.

”Ja, der har desværre været nogen, der har pillet den flotte collage af. Vi printer nye collager og sætter dem på igen – og så har vi fået lidt erfaring med skibslak og lim, så collagerne får en tur efterfølgende. Hvis folk bliver ved med at pille dem af, så må vi vurdere hvad der så skal gøres. Det vender jeg løbende med kunstneren,” fortæller Marie Overgaard Nielsen, projektleder i Teknik & Miljø.

Seks busbobler fik collager sat op før sommerferien. Tre af dem slap for hærværk, heraf de to, der blev sat op i Lystrup.

Ruth Crone Foster er også ked af, at nogle af hendes collager er pillet ned, men omvendt ved hun, at hærværk forekommer i busskure, når nogle keder sig. Hun håber stadig, at borgerne vil passe på udsmykningerne.

Læs hele septembernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Et udsnit af bogens forside
Børn og unge

Børnebog om klimaet

På en rejse gennem USA fik Studstrup-borgeren Jane Damgaard inspiration til at skrive en eventyrbog om klimaet – og hvordan vi mennesker har påvirket det negativt.

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f. Kr. til 250 e. Kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.
Egnsarkiv

Historisk område indvies til foråret

Arkæologerne ved Moesgaard Museum har gjort mange helt unikke fund i Skødstrup fra Jernalderen. Fundene daterer sig fra 250 f.kr. til 250 e.kr. og består af en komplet rækkelandsby, offermoser der indeholdt våben, hunde, et lig af en ung kvinde som var blevet ofret, smykker, lerkar m.m., gravpladser og bopladser.