Søg
Close this search box.

Hærværk mod busbobler

Seks busbobler – heraf to i Lystrup – er blevet udsmykket med Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Fosters collager. Her ved Kollegiet Mejeriet.
Seks busbobler – heraf to i Lystrup – er blevet udsmykket med Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Fosters collager. Her ved Kollegiet Mejeriet.

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog

Flere af collage-værkerne i Skødstrups busbobler fik ikke lov at leve lang tid, før de blev udsat for hærværk. På fotografens tur rundt i byen fandt han kun en enkelt overlever – den ved Kollegiet Mejeriet – men Aarhus Kommune og kunstneren Ruth Crone Foster er i gang med at sætte collagerne op igen.

Ruth Crone Foster opmåling

Billede fra foråret, hvor Ruth Crone Foster satte collagerne op første gang.

”Ja, der har desværre været nogen, der har pillet den flotte collage af. Vi printer nye collager og sætter dem på igen – og så har vi fået lidt erfaring med skibslak og lim, så collagerne får en tur efterfølgende. Hvis folk bliver ved med at pille dem af, så må vi vurdere hvad der så skal gøres. Det vender jeg løbende med kunstneren,” fortæller Marie Overgaard Nielsen, projektleder i Teknik & Miljø.

Seks busbobler fik collager sat op før sommerferien. Tre af dem slap for hærværk, heraf de to, der blev sat op i Lystrup.

Ruth Crone Foster er også ked af, at nogle af hendes collager er pillet ned, men omvendt ved hun, at hærværk forekommer i busskure, når nogle keder sig. Hun håber stadig, at borgerne vil passe på udsmykningerne.

Læs hele septembernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Skødstrup Fællesråd sammen med de to inviterede arkitekter, som ses til højre: Lars Autrup og Anne Mette Boye. Pladsen, som de står på, bliver mere eller mindre inddraget til Løgten Bymidte, men Bytorvet på den anden side af Grenåvej bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)
Byggeri og bolig

Byarkitekter på besøg: Noget til maven, ånden og børnene

Skødstrup Fællesråd foretog sammen med to inviterede arkitekter, Lars Autrup og Anne Mette Boye en byvandring i Løgten og Skødstrup. Bytorvet hvor bl.a. apoteket ligger, bør være til mennesker og ikke biler, mener de. (foto Birger Agergaard)

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Kultur

Musik under blodbøgen

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmerig-gården i Skødstrup. En vaskeægte musikfestival.
Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson
Børn og unge

Luksus og social ulighed

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”
Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner