Søg
Close this search box.

Skaterne igen slået tilbage til start

Billedet her er fra 2019, da skaterne satsede på et område bag fodboldbanerne ved skolen. Også forgæves.
Billedet her er fra 2019, da skaterne satsede på et område bag fodboldbanerne ved skolen. Også forgæves.
Billedet her er fra 2019, da skaterne satsede på et område bag fodboldbanerne ved skolen. Også forgæves.

I syv år har skaterne i Skødstrup forsøgt at skabe et sted, hvor der kunne etableres en skatepark. Længe så det ud til, at et areal ved Skødstrup Søndersø var løsningen, men nu er skaterne på ny slået tilbage til start.

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog

Begrundelse: Stedet ligger inden for kystnærhedszonen på tre kilometer.

Sebastian Rosenberg Lenda, formand for Skødstrup Park Riders, er rigtig ærgerlig:

”Vi troede jo, at vi var et helt andet sted, ret langt fremme i processen. Men da vi var til møde med lokalplanafdelingen i Aarhus Kommune, fik vi at vide, at når det er landbrugsjord, vi ville etablere skateparken på, skal der laves lokalplan. Det vil tage tre-fire år, og selv hvis den gik igennem, så var det kommunens erfaring, at staten senere vil give afslag på grund af kystnærhedszonen. De havde selv erfaret, at selv anlæg af shelters inden for zonen kunne blive afvist,” siger Sebastian.

Meget skuffede
”Vi er meget skuffede. Det minder om dengang, vi fik at vide, at vi alligevel ikke kunne få et areal ved fodboldbanerne, fordi lokalplanen siger, at arealet er udlagt til boldspil.”

Sebastian Lenda fortæller, at oprindeligt startede ønskerne på Lærkebakken, tæt på skolen, men det var for tæt på naboer. Så faldt øjnene på Trekantarealet langs Grenåvej, men ejerne lå i forvejen i strid med kommunen om anvendelse til en sti og tunnel, så det blev opgivet. Så dukkede muligheden for at erhverve et ”restareal” vest for boldbanerne op, og planerne var langt fremme, da det kom frem, at det hele var udlagt til boldbaner, også det areal, som ikke var egnet til boldbaner.

”Derefter trak vi vejret et stykke tid. Så fik vi at vide, at Aarhus Vand ejer et areal ved Skødstrup Søndersø, og her kunne vi få lov at være. Her forberedte vi i lang tid en skatepark – lige indtil vi altså fik at vide, at der skulle laves lokalplan, og at den sandsynligvis vil blive underkendt af staten,” siger Sebastian Lenda.

Solceller er ”noget andet”
Han fortæller, at de på mødet spurgte kommunen om, hvordan det så kan lade sig gøre at udlægge arealer til solceller, som også ligger inden for kystnærhedszonen. Svaret var, at ”det var noget andet”! De kom ikke med nogen forklaring på, hvordan det var noget andet. Men måske handler det om, at hvis der skal være egentlige bygninger på arealet, er det no-go.

Det var som at blive slået helt tilbage i Ludo. For tredje gang. Så har skaterne overhovedet mod på at arbejde videre og finde et nyt sted?

”Ja, vi giver sgu ikke op endnu! Vi er blevet kontaktet af folk, som har hørt om vores situation, og det kan måske føre os et nyt sted hen. Vi samarbejder med Skødstrup Fællesråd i det videre arbejde, og vi er fulde af fortrøstning,” siger Sebastian Lenda.

Læs hele augustnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Sport & Fritid

Jeg er vokset op med, at man skal hjælpe og bidrage

Lene Damsgaard er vokset op med volleyball. Hun begyndte at spille som barn på marken ved forældrenes hjem i Struer. Strå fra halmballer blev brugt til at flette det net, der adskiller de to banehalvdele, og siden har det været hendes foretrukne idræt.

Mette Knudsen ser en fordel i at være formand samtidig med at være aktiv i en af sportsforeningens afdelinger.
Sport & Fritid

Ny formand for Sportsforeningen

Af Birger Agergaard Mette Hyldborg Knudsen meldte sig helt frivilligt, da Skødstrup Sportsforenings formand Kim Bakholdt før generalforsamlingen meddelte, at han ikke genopstillede. Mette er