Søg
Close this search box.

Forældre og børn kan blive del af ny institution et år før åbning

Skødstrup Dagtilbud åbner midt i august en midlertidig afdeling i Risskov, som bliver forløber til den nye institution, der skal bygges på Ny Studstrupvej 3D. Alle børn og medarbejdere følger med, når den nye institution åbner om et år.

En ny og spændende afdeling af Skødstrup Dagtilbud forventes at stå færdig på Ny Studstrupvej i august 2019, men inden længe er der faktisk mulighed for, at nye forældre kan sikre deres barn en plads i den nye kommende institution.

”Vi har fået en unik mulighed for at lave en ’forløber’ til den nye afdeling på Ny Studstrupvej 3D. Det giver os flere fordele: Vi kan afhjælpe efterspørgslen på vuggestuepladser, og vi kan sikre, at en stor del af børnene og det pædagogiske personale kender hinanden godt, når vi åbner institutionen på Ny Studstrupvej,” siger dagtilbudsleder Else Kjær.

Den midlertidige afdeling får plads til 24 vuggestuebørn og 8 medarbejdere. Desværre var det ikke muligt at finde tidssvarende og tilfredsstillende lokaler til formålet i Skødstrup. Heldigvis fandt man en velegnet bygning, der indtil for nylig har fungeret som børnehave på Skodshøjen 2 i Risskov.

”Vi er bevidste om, at afstanden fra Skødstrup til Risskov ikke er optimal, men valget af de fysiske rammer har været afgørende for beslutningen. I Skodshøjen 2 kan vi tilbyde børn og forældre en tryg og velfungerende hverdag, og det er det vigtigste,” siger Else Kjær, der glæder sig til at kunne byde nye forældre velkommen.

Skødstrup Dagtilbud vil forkorte ventelisterne
Børnetallet i Skødstrup stiger, og det betyder ofte venteliste på vuggestuepladserne i området. Tidligere er de børn, der ikke har været plads til i Skødstrup, blevet anvist plads i Skæring Dagtilbud. Da efterspørgslen på vuggestuepladser ligeledes er stor i Skæring, vil det ikke længere være muligt. Det er netop derfor, at muligheden for at lave en forløber til Ny Studstrupvej 3D er en god løsning, fortæller Lars Nielsen, pædagogisk leder af Børnehuset Myrhøjen. Det er også Lars Nielsen der skal varetage den pædagogiske ledelse af Skodshøjen 2.

”Med institutionen på Skodshøjen 2 får vi mulighed for at åbne den nye institution et år før – bare på en anden lokation. Den nye institution på Ny Studstrupvej 3D er aldersintegreret, og det betyder, at man sikrer sit barn en plads i institution helt frem til skolestart, hvis man takker ja allerede nu.”

Skødstrup Dagtilbud forsøger at komme ventelisterne til livs på flere måder og søger også nye dagplejere i området.

Noget stort der starter i det små
Børn og forældre har altså med den midlertidige afdeling i Risskov mulighed for at blive en del af den nye institution, som bliver lidt ud over det sædvanlige. Hustømrerne, med underrådgiverne SMAK architects – Proces Arkitekter – Midtconsult og Learning Space blev valgt til at bygge institutionen på Ny Studstrupvej 3D på grund af et modigt og spændende forslag til en daginstitution, der inviterer til leg og bevægelse. Derudover bliver udeliv, motorik, kreativitet og sundhed nogle af afdelingens pædagogiske trædesten.

Der er tale om en institution i mange niveauer. Langs alle facader på bygningen vil der blive udhæng og bygningsforskydninger, som børnene kan bruge som udeværksteder. Institutionen vil desuden få en kuperet og solrig legeplads mod syd, øst og vest. Både ude og inde vil der være niveauspring, hvilket giver børnene nogle motoriske udfordringer og mange muligheder for siddeophold i forskellige niveauer.

 

Åbent hus i Skodshøjen 2

Alle interesserede forældre er velkommen til at besøge afdelingen på Skodshøjen 2 i Risskov, når der holdes åbent hus den 4. juni, 11. juni og 2. juli fra kl. 15 – 17. Til stede vil være dagtilbudsleder, Else Kjær, og pædagogisk leder, Lars Nielsen.

 

Institutionen på Skodshøjen 2 i Risskov bliver forløber til den nyeste afdeling af Skødstrup Dagtilbud.

Til arkitekttegninger:

Det er Hustømrerne, med underrådgiverne SMAK architects – Proces Arkitekter – Midtconsult og Learning Space, der står bag byggeriet til den nye institution på Ny Studstrupvej 3D.

 

Tekst og foto af Marianne Trier Josefsen, kommunikationsmedarbejder ved Skødstrup Dagtilbud og Skødstrup Skole. Tegninger fra Hustømrerne.

 Læs og se fere billeder i 8541 -dit lokale blad (2018 juni nummer)

Relaterede artikler

Dronefoto af Studsen før udvidelsen.
Skole og institutioner

Studsen udvides kraftigt

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Den integrerede institution i Studstrup, Studsen, er tømt for både børn og legetøj. I et års tid skal de

Søren Skalkhøj Petersen kan let kendes på skiltet ”Ny på skolen”.
Skole og institutioner

Ny på skolen

Tekst og foto Katrine Scamuzzi, kommunikationsmedarbejder, Skødstrup Skole Vi er så heldige, at vi har fået Søren Skalkhøj Petersen på udlån fra en anden skole.

Der var blomster på første arbejdsdag fra viceskoleleder Marianne Bach til Søren Skalkhøj Petersen.
Skole og institutioner

Skolevikaren fastansættes

Af Birger Agergaard Som det er sket før, er en vikarierende skoleleder blevet fastansat leder. Det skete med Henrik Kallestrup, og nu er det også