Søg
Close this search box.

Frivilligstafetten ”Åben Legeplads” skaber netværk og sjov

Børnene har været i dagpleje eller institution hele ugen, men alligevel vil de gerne af sted igen i weekenden. Det sjove for dem er, at det er et nyt sted hver weekend, med andre legeredskaber og med børn, de ikke altid kender.

Det hedder ”Åben Legeplads”. Skiftevis lørdag og søndag er der forældre, der åbner deres institution, så børn og forældre fra hele 8541 kan benytte legepladsen og komme ind på wc eller få en kop kaffe eller saftevand.

Sådan har det kørt siden 2014. Når man kigger ned over Facebookgruppen ”Åben Legeplads 8541”, vælter det frem med billeder glade børn og forældre, der hygger sig, maler påskeæg, popper popcorn over bål, cykler og udforsker stranden. Alt muligt sjovt gør de.

Enkelt og godt

Et meget enkelt koncept, egentligt. Men udbyttet er godt, synes blandt andre Catrine Lykke Thomsen, som er en af de forældre, der har nøgle til Dagplejens legestue, Sneglehuset på Grankoglevej. Hun og en anden mor fra dagplejens forældreråd sørger for at åbne Sneglehuset, når det et par gange i hver sæson er deres tur til at holde åben legeplads. På samme måde er der andre forældre, der låser op til andre børneinstitutioner, når det er deres tur.

”For børnene er det fedt at komme ud og lege med andre børn, også i weekenden. Det betyder noget for dem at besøge en legeplads, de ikke har været på før. Og for os forældre er det rigtig givende med åben legeplads. Jeg og min kæreste er tilflyttere, og vi kendte ikke så mange her. Men i Åben Legeplads kommer vi nemt til at snakke med andre forældre,” fortæller Catrine.

Musik og småkager
Hun og kæresten Peter er forældre til toårige Noah. De er gode til at udnytte weekend-aktiviteterne, som de synes er sjove og alsidige. Nogle gange er der også musik på programmet, andre gange er der en, der har småkager med.

”Det er dejligt, når forældre kan sætte noget nyt i gang,” siger hun, der selv er pædagoguddannet og for tiden videreuddanner sig til cand. pæd.

Catrine synes ikke, det er et stort frivilligt arbejde, hun og de andre forældre står bag, netop fordi der er så mange institutioner, der på skift holder åbent.

Der er ikke så meget i det

”Der er egentlig ikke så meget i det. Jeg og Louise fra forældrerådet har sagt ja til at være dagplejens tovholdere, og når det er vores tur, åbner vi Sneglehuset. Forældre skal ikke melde sig til, de kommer bare. Nogle gange er der rigtig mange, andre gange ret få, især hvis vejret ikke er så godt,” siger hun. Efter november er der pause, fordi det ofte er for koldt at være mange timer udendørs.

Nogle gange må der desværre meldes ud på Facebook-gruppen, at Åben Legeplads er aflyst. Det skete forleden for Sneglehuset, fordi de to tovholdere var udenbys.

Sådan er vilkårene jo, når det er frivillige, der står bag.

Åben Legeplads kl. 9.30-12 resten af 2018:

Søndag d. 07. oktober Bakkehuset
Lørdag  d. 13. oktober Engskovgård
Lukket i uge 42 på grund af efterårsferie
Søndag d. 28. oktober Junibakken
Lørdag  d. 03. november Stationsvangen
Søndag d. 11. november Satellitten
Lørdag  d. 17. november Børnehuset Myrhøjen 3b
Søndag d. 25. november Kløvervangen

Frivilligstafetten

Det var Coding Pirates, der i sidste nummer af 8541 foreslog, at vi skulle skrive om det frivillige initiativ ”Åben Legeplads”. Dermed er det Åben Legeplads, der har stafetten, og herfra foreslår Catrine Lykke Thomsen, at vi næste gang omtaler ..

Relaterede artikler

Børn og unge

Trænere på 15 og 16 år:

Jakob og William er vilde med basketball. De spiller begge to flere gange om ugen, og i weekenden følger de kampene i den amerikanske NBA-liga, som er verdens bedste.

Børn og unge

Spejderne får endelig tag over hovedet

Et stort telt og en bålhytte sikrer, at FDF-spejderne igen kan få ly for vejr og vind.
Efter mere end halvandet år under åben himmel får FDF spejderne i Løgten Skødstrup endelig læ for vind og vejr.

Et udsnit af bogens forside
Børn og unge

Børnebog om klimaet

På en rejse gennem USA fik Studstrup-borgeren Jane Damgaard inspiration til at skrive en eventyrbog om klimaet – og hvordan vi mennesker har påvirket det negativt.