Historisk sti er forsinket

Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)
Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)

     Af Birger Agergaard

Moesgaard Museum tog munden for fuld, da man derfra lovede, at den historiske sti ved Lauritshøj og Hedelisker Mose kunne stå færdig før sommer.

Nu bliver det engang til efteråret 2023, at man kan begive sig ud på den korte rute og mærke historiens vingesus.

Arkæolog Rasmus Birch Iversen havde før jul et møde med arkæologigruppen i 8541, og de gik ruten sammen. Iversen skal stå for de tekster, der skal sættes op på infotavler flere steder på ruten.

”Jeg havde regnet med at få tid til dette i januar, men der kom andre arbejdsopgaver til på museet. Jeg arbejder primært med udgravninger, og det skete også i januar,” siger han.

Nu forventer han, at den historiske sti kan indvies i løbet af efteråret. Aarhus Kommune vil i den forbindelse sørge for en trampesti ned til mosen.

Læs hele juninummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Vosnæsgaard
Historie

Den nye greve på Vosnæs

Selv om vi er mange, der jævnligt passerer forbi – og beundrer – det smukke Vosnæs Gods, er godsets generationsskifte nok alligevel gået hen over hovedet på de fleste. Det råder vi bod på her:

Livet i Studstrup er omdrejningspunktet i den nyudgivne bog om Studstrup
Historie

Bog om Studstrup er på gaden

Efter trekvart års grundigt arbejde er den første samlede beskrivelse af Studstrup nu udgivet som bog. Det er en skrivegruppe under Studstrup Borgerforening, som har samlet både gamle og nye oplysninger, så ”Bogen om Studstrup” kan læses som både et historisk dokument og en slags guide til det at bo i Studstrup.