Historisk sti er forsinket

Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)
Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)

     Af Birger Agergaard

Moesgaard Museum tog munden for fuld, da man derfra lovede, at den historiske sti ved Lauritshøj og Hedelisker Mose kunne stå færdig før sommer.

Nu bliver det engang til efteråret 2023, at man kan begive sig ud på den korte rute og mærke historiens vingesus.

Arkæolog Rasmus Birch Iversen havde før jul et møde med arkæologigruppen i 8541, og de gik ruten sammen. Iversen skal stå for de tekster, der skal sættes op på infotavler flere steder på ruten.

”Jeg havde regnet med at få tid til dette i januar, men der kom andre arbejdsopgaver til på museet. Jeg arbejder primært med udgravninger, og det skete også i januar,” siger han.

Nu forventer han, at den historiske sti kan indvies i løbet af efteråret. Aarhus Kommune vil i den forbindelse sørge for en trampesti ned til mosen.

Læs hele juninummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Kaløvigskolen og Sanatorievej, Studstrup
Historie

Studstrup skriver bog om… Studstrup

Studstrup Borgerforening har sat et skib i søen, som skal blive til en interessant bog om Studstrup i både fortiden og nutiden.  Den vil blandt andet blive foræret til tilflyttere.

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.