Søg
Close this search box.

I pose og sæk

Lediggang, en hustru fra Nordmakadonien og rødder i Studstrup er ingredienser, der kan give en overraskende cocktail. Det har John Petersen fra Studstrup erfaret.

Han havde arbejdsmæssigt et lille pusterum efter nogle opgaver i forbindelse med et EU-projekt og sin journalistvirksomhed.

John var på det tidspunkt gift med sin hustru fra Nordmakadonien.

Ved lidt af et tilfælde kom han i kontakt med en forretningsmand fra Studstrup, Henning Kongstad, der rystede cocktailen af Peters mange talenter, hans søgen efter nye græsgange og hans tilknytning til Nordmakadonien til et forretningspartnerskab.

En virksomhed med produktion og salg af klimavenlige papirposer blev etableret. Og ligeså blev Peter med familie i Nordmakadonien.

Poserne – med og uden tryk – kan også købes herhjemme.

”Vi sælger i små oplag, som normalt er ganske dyre. Men vi benytter ny trykteknologi, der holder startprisen nede – selv ved flerfarvet tryk,” fortæller John og fortsætter:

”Vi tror, der er mange små handlende, der har behov for flerfarvet tryk og små oplag.
Ikke mindst nye specialbutikker og nethandlende, som gerne vil undgå at bestille en hel palle poser med tryk. Desuden har vi et par formater, der falder udenfor det danske afgiftssystem og derfor må udleveres gratis på salgssteder.”

Tryk på poserne kan laves ud fra en pdf-fil, og det er derfor ganske nemt at gå til. Såvel for nystartede virksomheder eller etablerede, der ønsker lidt specielt til nye produkter.

Selvom produktionen foregår udenlands, har firmaet dansk hjemmeside kesanova.dk, hvor man med få klik kan stykke sit eget tilbud sammen til stort som småt.

”Vi har som noget nyt nu også klimavenlige og fødevaregodkendte pizzaposer. Interessen har været overvældende, og vi har allerede en god aftale med en dansk aftager. Jeg sender dem til vores lager i Skødstrup, hvorfra de distribueres,” beretter Peter.

Der er både i pose og i sæk – med hilsen fra Studstrup i Nordmakadonien.

Af Niels Dal

Læs flere artikler her 

Relaterede artikler

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Inga Bredahl i sit værksted i Løgten
Erhverv

Farvel og tak!

En epoke slutter, når Inga lukker. Det har desværre ikke været muligt at finde en ny skrædder til at drive virksomheden videre, selvom der altid har været nok at lave.

Erhverv

Et større hundehus

Af Niels Dal Ibens Hundehus er udvidet. Både i areal, sortiment og faglighed.Indehaver Teddi Holst Sørensen fortæller: ”Vi er blevet godt modtaget siden åbningen i