Søg
Close this search box.

Jernaldervejen indvies

Lørdag den 2. juni kl. 14.30

Ved FDF-huset (Engskovvej 1) lige overfor kirkegården er der boder med kaffe, saft, mjød- og ølsmagning, brød, slagtervogn, pølser og et bål at grille dem over.

Der er taler ved

– sognepræst Erik Søndergård

– arkæolog fra Moesgård Museum

– borgmester Jakob Bundsgaard

Skødstrup-Løgtenkoret leder fællessangene.

Fra FDF-huset går vi ind på Skødstrup Kirkegård, hvor den røde snor bliver klippet over, og Jernaldervejen åbner. Samtidig afsløres skilte og historier om de fund, der er noget af vores ældste lokale historie.

Tak til alle, som har bidraget med både stort og småt, så det er lykkedes at gøre Jernaldervejen offentligt tilgængelig.

Indsamlingen fortsætter, idet vi gerne vil have etableret etape 2 (se lederen). Overskuddet fra indvielsen går til etape 2 (oplevelsesruten).

Bidrag kan indbetales på konto: 7262-1028207.

 

Af Erik Søndergaard, sognepræst

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (maj 2018)

Relaterede artikler

Hedelisker Mose er arkæologisk interessant, men informationerne om området lader vente på sig. Billedet viser arkæologigruppens gåtur til mosen i vinter. (foto Birger Agergaard)
Historie

Historisk sti er forsinket

     Af Birger Agergaard Moesgaard Museum tog munden for fuld, da man derfra lovede, at den historiske sti ved Lauritshøj og Hedelisker Mose kunne stå

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.