Søg
Close this search box.

Krøller eller ej i Hundehuset

Teddi tager imod med Iben under armen: ”Velkommen i Ibens Hundehus…”
Det er Teddi, der siger det – for Iben er den hund, der lægger navn til hundesalonen, mens det er Teddi, der klipper og soignerer hundene – lige midt i Løgten.

”Jeg har haft med dyr at gøre – især hunde – hele mit arbejdsliv,” fortæller Teddi Holst Sørensen og fortsætter:
”Oprindeligt er jeg uddannet dyrepasser og opdrætter, men har arbejdet den seneste snes år i Pet World. Forretningen blev så opkøbt af en tysk konkurrent – og så skulle det være: Jeg flyttede til Løgten og ville have min egen hundesalon,” smiler han.

Teddi har undervejs i karrieren også taget uddannelsen som hundefrisør – med speciale i små pelshunde.
Alle racer og størrelser er selvfølgelig velkomne i salonen med den hyggelige indretning.

Større hunde som f.eks. golden retrievere og berner sennenhunde kan i salonen bades, føntørres og få fjernet løse hår.
Lidt mindre racer som cocker spaniels, cavalier king charles og labradoodles kan få samme wellnessbehandling samt blive klippet – og måske få fjernet knuder i pelsen og klippet faner (lange hår bag på benene).

”Naturligvis klipper vi også kløer på alle racer. Det er væsentligt at få gjort jævnligt,” fortæller Teddi og forklarer: ”Hvis kløerne bliver for lange, vokser kloens blodbane, så er det så at sige med ud i kloen. Det gør, at tilbageklipningen skal ske over flere omgange for at spare hunden for smerte. Så det bør gøres oftere, end man regner med.”

Bades, føntørres og klippes
De mindste racer som eksempelvis ”bomuldshunde”, havanesere og maltesere bades, føntørres og klippes ligeledes i salonen. Teddi er også med på forslag til hundestyling, der skaber stil, ”nyt look” – eller tager hensyn til årstiden.

”Ruhårede hunderacer trimmer jeg i salonen. En teknik, hvor man ved nænsom håndkraft fjerner døde hår, så nyt kan vokse frem,” slutter Teddi.
Døren klinger, og en lille ruhåret hund bliver båret ind i salonen. Den skal trimmes og ser lidt betuttet ud. Men efter nogle få øjeblikke i favnen på Teddi er den tryg – og seancen begynder.

Og Teddis lille hund Iben ser ud til at nyde selskabet i salonen.
Der er god stemning, klip, føntørring og meget mere i Ibens Hundehus.

Af Niels Dal

 Læs artiklern her (oktober 2021)

Relaterede artikler

De første huse er solgt i den nye boligbutik på Butikstorvet. Fra venstre Gert Nielsen, Heidi Villadsen og Anders Kovsted. Christian Kold var på ferie, da vi tog billedet.
Erhverv

Ny ejendomsmægler i byen

Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen er rykket ind på Bytorvet i Løgten. Inde bag det røde logo på glasfacaden sidder fire ansatte og vil gerne formidle dit næste huskøb. Det var der, hvor Chef Holmgaard havde madudlevering.

Bjørn Eyde (tv.) og Daniel Dyhr Sørensen byder velkommen til Glass.
Erhverv

Fuld gas på Glass

Af Niels Dal Rosébobler med skum, højt humør, mange mennesker, god mad og glade grin. Det swingede på Glass i Bondehaven 17 i Skødstrup ved

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.