Søg
Close this search box.

Markedsdag i sommerens efterglød

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september

Af Margrethe Krogh Thusgaard

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Rigtig mange havde fundet vej i solskinnet til sensommermarkedet på torvet, som i år talte flere end 40 stande, hvor kræmmere og butiksholdere falbød stort og småt i alle tænkelige kategorier.https://8541.dk/markedsdag-i-sommerens-eftergloed/

Naboerne
Dorte Rasmussen og Jørgen Nielsen havde siddet i bagende sol, siden markedet åbnede. Hun med den lækreste hjemmestrik, han med den gode opbakning.

Dorte Rasmussen og Jørgen Nielsen havde ikke langt hjem
Dorte Rasmussen og Jørgen Nielsen havde ikke langt hjem

Hvad får jer herover på markedet en dag som i dag?
”Det er den gode stemning og livet på markedspladsen. Det er så hyggeligt!”

Kommer I langvejs fra?
”Det kan man ikke sige. Vi bor i Siloetten,” svarer de og peger op på en af altanerne højt oppe.

Har I forslag til, hvad man kunne gøre anderledes?
”Der er jo rigtig, rigtig meget legetøj, så man kunne måske overveje at lave et separat legetøjsmarked – men på den anden side set, så er forældrene jo med i hvert fald de mindre børn, og så har de jo fornøjelsen af alt det andet, der er,”

Mangfoldigt udvalg
Her var legetøj i vilde mængder, både de små, hyggelige ting og det helt eksklusive. Der var møbler og køretøjer til store og små, og der var tøj, kunst, keramik og porcelæn. Bøger, hjemmestrik og hjemmelavet syltetøj. Mange af de fine ting kunne sende den besøgende ved standene en nostalgisk tur ned ad ”Memory Lane”, og snakken gik lystigt hen over boderne med de opstillede varer.

Og da vejret nu artede sig så fint på dagen, hørte man også børn og deres forældre tale om, at det nok ville være en god ide med en tur til stranden bagefter – med badning og grillmad – så den gode stemning fik nok et ekstra løft: Glade børn og glade voksne!

Velorganiseret – og alle kan være med
Markedet var velorganiseret, og alle stadepladser var i brug, men det er også rørende billigt at købe sig ind: En rund 20’er er, hvad man betaler for en stadeplads, og så får man tilmed 2 rundstykker oven i handelen, så alle kan være med.

Bedst af alt i dette farverige skue var, at man overalt mødte glade mennesker. Det kan derfor kun være med forventningens glæde, at vi ser frem til, hvad 8541 Handel næste gang disker op med!

Festligt, folkeligt og fornøjeligt bliver det sikkert!

Læs hele oktobernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Poul Schmidt har glade og bæredygtige produkter i sin webshop.
Erhverv

Fjordbutikken ved Kalø Vig

Af Niels Dal ”Er han ikke sød…..? ” spørger Poul og viser glad en lille træhund til pynt på hylden frem. ”Vi kører i tre

Mette Knudsen ser en fordel i at være formand samtidig med at være aktiv i en af sportsforeningens afdelinger.
Sport & Fritid

Ny formand for Sportsforeningen

Af Birger Agergaard Mette Hyldborg Knudsen meldte sig helt frivilligt, da Skødstrup Sportsforenings formand Kim Bakholdt før generalforsamlingen meddelte, at han ikke genopstillede. Mette er

Skødstrup Kirke Indgangsdør mod nord og dør til tårnet
Historie

Kirkens ukendte rum

Når man kommer op til kirken fra parkeringspladsen, er det første, man når til, den store blå dør i tårnet. Normalt fortsætter kirkegængerne videre om til våbenhuset i kirkens sydside og går den vej ind. Gangbesværede, og bruden ved bryllupper, får dog lov at bruge den store, blå dør. Men hvad gemmer der sig så bag den lille, blå dør, som Erik Søndergård her er ved at låse op? Svaret kommer i denne artikel.