Lokalplanforslag for nye plejeboliger

Tegningen her viser det nye byggeri i midten. Det bliver 10 meter højt, hvad der bekymrer borgerne på Tronkærgårdsvej mod nord.

Af Birger Agergaard
Hvad tænker du om, at Plejehjemmet Kløvervangen udvides med 20 nye plejeboliger og mulighed for seks nye ældreboliger? Der er netop kommet et lokalplanforslag ud fra byrådet, og offentlighedsfasen varer til 16. november.

Du kan se lokalplanforslaget ved at søge på Aarhus Lokaplanportal. Når du har fundet den, indtast 1185 i feltet til nummeret for lokalplanen.

Der ser ikke ud til at være planlagt et offentligt møde om lokalplanen. Du må i stedet indsende et høringssvar på en helt anden portal (Aarhus i en nøddeskal!), som hedder deltag.aarhus.dk

Fællesrådet og de nærliggende grundejerforeninger har været inddraget i processen forud for lokalplanforslaget. Grundejerforeningen Tronkærgårdsvej har her været bekymret over at få udsigt mod syd til en 10 meter høj mur, som er højden på det nye byggeri. Den havde foreslået at ”vende” byggeriet, men det er ikke medtaget i lokalplanforslaget.

Efter høringsperioden gennemgår forvaltningen alle svar og indstiller en endelig lokalplan til byrådsmødet først i det nye år.

Læs hele oktobernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Det nye projekt ser anderledes ud end det første udkast. Et enkelt hus (vendt mod SuperBrugsen) projekteres nu til seks etager, resten er lavere.
Byggeri og bolig

Mange seniorboliger i Løgten Bymidte

Af Birger Agergaard Der har været stille omkring planerne for Løgten Bymidte – det kommende butiks- og boligbyggeri mellem Hjelmagervej og SuperBrugsen. Der har været

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.