Søg
Close this search box.

Navnekonkurrence

Grenåvej-skilt

Af Inger Thranholm, på vegne af Skødstrup Fællesråd

Grenåvej er 15 kilometer lang. Den starter for enden af Nordre Ringgade i Aarhus og slutter i udkanten i Løgten. Det har flere gange været på tale at give Grenåvej gennem Skødstrup og Løgten et nyt navn, som er mere hjemmehørende i vores område. Og som har færre cifre end de tre, som vejen har nu.

Hvis vi i Løgten-Skødstrup-området kan finde frem til et nyt vejnavn, som kan samle tilslutning, vil Aarhus Kommune ændre vejnavnet.  

Derfor udskriver Skødstrup Fællesråd nu en navnekonkurrence, hvor alle kan byde ind med et forslag. Konkurrencen har deadline 10. oktober, og den kører sideløbende på Facebookgruppen 8541 Borger til Borger.

Det foreslåede navn må ikke være det samme som et andet vejnavn i Aarhus Kommune.

Vi udvælger de tre mest foreslåede navne fra bladet og Facebook, og derefter lægger vi en ny afstemning på nettet (hjemmesiden 8541.dk og Facebookgruppen 8541 Borger til Borger).

Derefter indstiller Skødstrup Fællesråd et navn til Grenåvej. Det hele kan naturligvis også ende med, at vejen ikke skifter navn.

Vind rødvin
Blandt alle forslagsstillerne i konkurrencen i det trykte blad trækker vi lod, og den heldige vinder to flasker vin (eller chokolade og mundgodt, hvis man ikke ønsker vin). Send din mail med navneforslaget til redaktor@8541.dk Og altså senest 10. oktober.

Læs hele oktobernummeret 2023 som PDF

Relaterede artikler

Cyklisterne må have tålmodighed med at få bedre cykelstier.
Trafik & veje

Intet nyt fra vejfronten

Det var meningen, at det første stykke af Grenåvej skulle have haft et nyt slidlag i år. Det kommer der ikke.
Det er heller ikke bombesikkert, at der sker noget med hverken vejbane eller cykelstier i 2024.
“Riget fattes penge”.

Collager i douchede farver pryder seks busbobler i Skødstrup og Lystrup.
Trafik & veje

Busboblerne får makeover

Af Birger Agergaard Foto Ruth Crone Foster I samarbejde med Aarhus Kommune og Midttrafik præsenterer Skødstrup-kunstneren Ruth Crone Foster sit seneste kunstprojekt, ”En åbning til

Grenåvej (nederst) med Rema1000 (højre) og bedemandsforretningen (venstre). Fra Grenåvej ser man ikke, hvor langt bagud, Grenåvej 743 strækker sig. Den nyindkøbte grund bidrager med sine 1196 m2 cirka til en fjerdedel af Rema1000s nye areal. Den gule linje markerer det gamle skel mellem de to ejendomme.
Byggeri og bolig

Historien fortsætter

Vi har i 8541 troligt beskrevet den lange historie fra Kiwi-markedet på Grenåvej lukkede i 2016, til den nye Rema1000 slog dørene op samme sted i 2023. Så troede vi, at historien var slut. Men det er den ikke.