Søg
Close this search box.

Matias sigter efter OL

Matias med sin Walther-riffel. Dragten er ikke nem at bevæge sig i, og det er heller ikke meningen. Den er med til at stabilisere skytten. Dragten er håndsyet til brugeren. Privat foto.
Matias med sin Walther-riffel. Dragten er ikke nem at bevæge sig i, og det er heller ikke meningen. Den er med til at stabilisere skytten. Dragten er håndsyet til brugeren. Privat foto.

Af Thomas Nykrog

Med Team-Danmark støtte i ryggen og stadigt bedre muligheder foran sig, har Matias Ligaard fra Skødstrup kurs mod at blive en af de bedste danskere i sin sport.

Da vi besøger Matias, er han få uger tidligere kommet hjem fra et internationalt stævne i Estland. Sammen med tre andre unge danskere var han af de danske skytters ungdomslandstræner udpeget til at repræsentere de danske farver mod skytter fra resten af Norden, samt Estland.

”De kiggede noget, da vi kom ind gennem security i Tallins lufthavn med vores våben og ammunition,” husker Matias, ”men i vi slap da igennem uden problemer.”

De fleste skydninger i denne aldersklasse foregik med 4,5 mm luftrifler over en afstand på 10 meter. Det lyder måske nemt nok. Men målet er lige så lille som en prik sat med en kuglepen på et A4-ark, og så er 10 meter pludselig langt væk. Resultaterne måles elektronisk med millimeters præcision. Sandt at sige gik det ikke danskerne specielt godt. De andre lande har en langt større tradition indenfor skydning, og i Sverige og Norge er der deciderede skydegymnasier, hvor skydning er en del af skemaet. Alligevel lykkedes det Matias, som eneste dansker, at tage point mod de ellers suveræne nordmænd.

Godt værktøj er det halve arbejde, og Matias’ luftriffel er ikke noget almindeligt luftgevær. Hans Walther-riffel vejer 4,5 kilo og koster 20.000,- efter han har udstyret den med de rigtige sigtemidler. Kuglerne er håndsorteret, så de er optimale til netop hans riffel. Han er netop nu ved at avancere til en salonriffel kaliber 22. Sådan en sag koster 50.000,- og ammunitionen koster det firdobbelte. Den nødvendige dragt koster 10.500 kroner.

Matias’ forældre klager ikke. Det kan de også dårligt, da det var dem, der insisterede på, at Mathis skulle dyrke en sport. På grund af hans hypermobile led, var mange almindelige sportsgrene udelukket, så valget faldt på skydning. Og det bakker forældrene 110% op om.

Da vi spørger om den bedste oplevelse i Estland, kommer svaret uden tøven: ”Det fedeste var at få venner fra andre lande,” lyder svaret. Det må have været gensidigt, for med hjem i lommen havde Matias en invitation til at komme en tur til Sverige.

Matias 08

Gruppebillede af de mange stærke skytter ved European Youth League i Tallin 21-26. april. Foto: C. Risto Aarrekivi.

 

Relaterede artikler

John Sabalic
Sport & Fritid

Skødstrup-mand vinder VM-guld i Mexico

58-årige John har været lærer i Rønde i 23 år og har boet i Skødstrup lige så længe. Han spiller bordtennis i første division, men han har også været tiltrukket af det mere rå ping pong og fik op til VM i Mexico skrabet så mange sponsor-kroner sammen, at han kunne tage af sted.

Børn og unge

Fællesskabet reddede rideskolen

Hundredvis af nybegyndere har igennem årene haft deres gang på Åstrup Strandvej. Rideskolen, der hører til på gården Bøgely og rummer rideklub, privat opstaldning, to ridehaller og masser af folde, har eksisteret i 29 år.

Basket med litauiske venner
Børn og unge

Basket med litauiske venner

Sidste år besøgte Skødstrup Pumas U13- og U15-hold Panevezys i Litauen. Her i marts 2024 havde Skødstrup Basket så inviteret det litauiske hold fra Panevezys på genvisit i Skødstrup.