Søg
Close this search box.

Mere fokus på fattigdom

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.

Af Maria, Filipa, Anton og Magnus, 6. f.

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.

En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her:

Hjælp børn i fattigdom
Der er 59.000 børn i Danmark, der er fattige. Og der er næsten 600 millioner børn, der er fattige i verden. Og 333 millioner, der er ekstremt fattige. Vi synes der skal være meget mere fokus på fattigdom, da det faktisk fylder virkelig meget i manges hverdag.

Vores projektuge
Vi har haft en projektuge, der handlede om hjælpeorganisationer. Vi valgte Red Barnet, fordi at vi synes det er vigtigt at hjælpe børn. Der er fx nogle børn der ikke har råd til skole, så de ikke kan få en uddannelse. Vi valgte også Red Barnet, fordi de kæmper for børns rettigheder.

I samarbejdet i skolen var det meget nemt, fordi vi alle var enige om, at ingen børn skulle opleve fattigdom, forældre der er alkoholikere, vold og masser af andre ting børn går igennem hver dag.

Vi aftalte, at vi ville hjælpe hinanden i stedet for at skælde ud på hinanden, hvis man lavede en fejl. Og vi delte opgaverne op, så det var lettere at få lavet noget i stedet for at fjolle, fordi man ikke ved hvad man skal lave.

Vores interview
Vi interviewede også en kvinde som var frivillig. Hun hjalp os med at få svar på nogle af de spørgsmål vi havde. Vi spurgte hende blandt andet om, hvorfor hun valgte at være frivillig, når hun kunne få et job med løn. Hun svarede: ”Hvorfor ikke hjælpe andre, der ikke har det let?”

Vi synes det er et rigtig godt svar, fordi hvis man har muligheden for at hjælpe andre, hvorfor så ikke gøre det? Det gælder også i ens hverdag, hvor du kan hjælpe børn i fattigdom på så mange måder:

  1. Har du noget tøj du ikke bruger, kan du give det til de fattige lande
  2. Doner penge online
  3. Gå rundt med en sparebøsse og spørg om man ikke vil give lidt penge.

Mere undervisning om hjælpeorganisationer
Vi spurgte nogle 2. klasser, om de vidste hvad en hjælpeorganisation var. Ingen ud af de 12 adspurgte vidste, hvad det var. Og otte ud af ti har været i en genbrugsbutik før. Vi synes der skal være mere undervisning omkring hjælpeorganisationer. Det er jo vigtigt, at man ved, at nogle mennesker har det svært.

Sådan fordeler Red Barnet pengene (544 mio. kr. i 2021):

  • 80 procent til Red Barnets arbejde for børn i Danmark og resten af verden
  • 11 procent til fundraising
  • 7 procent til ledelse og administration 
  • 2 procent til oplysning og fortalerarbejde

Læs hele februarnummeret 2024 på PDF

Relaterede artikler

Bogomslag: "Luxus af" Annie Bahnson
Børn og unge

Luksus og social ulighed

”Det er vigtigt at vi taler om og problematiserer den sociale ulighed, som i disse år ser ud til at vokse. Og vigtigt, at vi taler med vores børn og unge om den. Ud over at vi får et skævt samfund, som i sidste ende er værst for alle, er den sociale ulighed også vigtig i debatten om klima.”
Sådan siger Skødstrup-forfatteren Annie Bahnson i forbindelse med sin nye udgivelse i rækken af ungdomsromaner