Musik under blodbøgen

Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang
Cøcilie Uhre Karlsson og Olav Liengard sang og spillede for til fællessang

Af Niels Dal – Fotos Niels Dal og Himmeriggården

Aftenstemning ved blodbøgen i Himmeriggården, Skødstrup
Aftenstemning ved blodbøgen i Himmeriggården, Skødstrup

Den første lørdag i september blev en ny idé sendt til vejrs på Himmeriggården i Skødstrup.

En vaskeægte musikfestival.

Fra kl. 12 til kl. 21 kunne den opleves på to scener i Bofælleskabet Himmeriggårdens skønne store have, der på smukkeste vis krones af en gammel blodbøg.

Her var der musik i mange genrer, aktiviteter for børn, udskænkning af liflige drikke og madsalg med spændende twist.

Ideen til arrangementet udsprang af en ’visionsaften’ blandt bofællesskabets beboere.’To af de senest indflyttede greb tømmerne.
Det er Cæcilie og Jens Uhre Karlsson, der begge har deres daglige virke i musik- og eventbranchen. De har hver især været dybt involveret i så forskellige ting som ’Copenhell’ i København, Jailbreak i Horsens og ’Stemmer Bygger Bro’ i Aarhus.’To af de senest indflyttede greb tømmerne. Det er Cæcilie og Jens Uhre Karlsson, der begge har deres daglige virke i musik- og eventbranchen. De har hver især været dybt involveret i så forskellige ting som ’Copenhell’ i København, Jailbreak i Horsens og ’Stemmer Bygger Bro’ i Aarhus.

Alle gode kræfter blev mobiliseret i fællesskabet, og Aarhus Festuge bidrog også med et par bands til det flotte program, der især bestod af lokale kræfter.

Vejret var skønt, og fremmødet til det ikke-kommercielle arrangement var overvældende. Således talte arrangørerne på et tidspunkt godt 300 glade mennesker under blodbøgen.

Vi håber en tradition er landet i Himmeriggården.

Læs hele oktobernummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Lis Zederkof foran sminkespejlet - hun skal snart gøre sig klar til at gå på scenen.
Kultur

Skødstrup-pigen på de skrå brædder

Vibeke Zederkof fra Skødstrup har altid været glad for at danse, synge – og optræde. I kirkekoret blev hun klar over, at jun kunne, og nu er hun gået den hårde vej via Den Danske Scenekunstskole i Fredericia (det er SVÆRT at komme ind der!) og lever nu af det, hun brænder for…

Sådan ser det vinduesløse lokale i Folkehuset ud.
Egnsarkiv

Egnsarkivet ind på biblioteket

Formanden for Egnsarkivet, Peter Christensen, ved ikke, om det samlet set bliver en god løsning, men arkivfolkene er – siger han – blevet kostet rundt så mange gange de seneste ni måneder, at nu vil man forsøge at få det bedste ud af det. I skrivende stund er endnu ikke alle detaljer på plads.

Knud Lind har været fast vørt på DR-programmet de sidste 5 år.
Kultur

600.000 lytter til Knud

Ikke mange i Skødstrup kan prale af at have en berømt stemme. Men det kan Knud Lind. Han er nemlig vært på Formiddag på 4´eren – et af DR´s mest lyttede radioprogrammer. Imponerende 600.000 danskere lytter hver dag til Knuds stemme på P4.