Søg
Close this search box.

Næsten rødt flertal i Skødstrup

I alt blev der afgivet 4.862 stemmer i Skødstrup-Hallen. Nogle af dem kunne afgives udendørs, hvis man var utryg ved at gå indenfor, eller hvis man selv var smittet.

Af Birger Agergaard

Også i Skødstrup gik Socialdemokratiet markant tilbage ved kommunalvalget, men tilbagegangen blev for den røde blok opvejet af fremgang til især SF og tildels også Enhedslisten, så de ”røde” partier opnåede næsten halvdelen af stemmerne blandt borgerne i postnummer 8541.

S, SF og Enh.l. mestrede 47,9 procent af stemmerne, en tilbagegang i forhold til valget i 2017, hvor de fik 48,8 procent af stemmerne.

De borgerlige partier Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti fik her i området 44,8 procent af stemmerne, en fremgang fra 40 procent for fire år siden. Det Radikale Venstre fik 4,8 mod 4,6 sidste gang. Derudover er der nogle stemmer til mindre lister, som ikke kom ind.

Lokale i byrådet
To lokale politikere fik personlige stemmer nok til at komme i byrådet. Det var SFeren Mette Bjerre med 2096 stemmer, og Gert Bjerregaard med 2207 stemmer.

Aase Pedersen fra Socialdemokratiet og bosiddende i Skødstrup var snublende tæt på at få sæde i byrådet. Hun fik 636 personlige stemmer og er nu partiets 1. suppleant til en byrådspost.

Moonis Kamil fra Venstre var egentlig også opstillet, men måtte trække sig i valgkampen på grund af sygdom.

Bedre end gennemsnittet

8541-borgerne var lidt flittigere til at stemme end gennemsnittet i Aarhus Kommune: 71 procent stemte i Skødstrup-Hallen, mens gennemsnittet var 68,2 i Aarhus og 66,1 i hele landet.

Stemmer antal Skødstrup

Læs hele decembernummeret 2021 af 8541

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.