Søg
Close this search box.

Ny Nybolig-mægler: Prisen skal være realistisk

’Svesken på disken – ærlighed og åbenhed i øjenhøjde’.

Det er nøglebegreberne, når Steinar Stefansson fra Nybolig i Skødstrup vurderer en ejendom for sælger. Han er ansat i firmaet til salg og vurdering.

”Det kan være fristende for en mægler at vurdere et hus urealistisk højt for at få huset til salg i sin butik. Men en for høj pris kan forlænge liggetiden unødigt, og det giver frustration hos sælger,” fortsætter Steinar. En lang liggetid (tid uden salg. red.) øger ofte skepsis hos køberne, og det kan ende med et unødigt stort prisnedslag i sidste ende, påpeger Steinar Stefansson.

Mangler ældrevenlige boliger

Han har selv boet i området i en årrække og har sat sig grundigt ind i 8541-området, som den lokale Nybolig udelukkende beskæftiger sig med.

”Området er slemt underforsynet med ældrevenlige boliger, som seniorborgere kan flytte i efter salg af et for stort hus,” beretter Steinar. ”Det gør, at mange seniorer måske tøver med at sælge den gamle bolig, hvis de ønsker at blive i området.”

Steinar fortæller, at han ofte kontaktes af ejendomsudviklere, der ønsker at bygge noget ældrevenligt i området – ”Men der skal altså noget politisk gentænkning til for at få plads til udstykningerne,” siger Steinar.

Hvis man tænker på at sælge

Nybolig i Skødstrup har ene og alene fokus på 8541-området, og døren står altid åben for lokale beboere, som måske har puslet med tanken om at sælge. Steinar er klar med råd om, hvad det kan betale sig at ’gøre noget ved’, inden et eventuelt salg.

”Jeg ved, at mange seniorer holder sig tilbage fra at sætte boligen til salg, fordi man måske tror, at man skal forbedre og modernisere først. Men ofte er det slet ikke tilfældet,” fortæller Steinar. ”En køber har oftest sine helt egne ideer – og går mere efter beliggenheden end efter et nyt hvidt køkken, som køberen faktisk hellere vil have grønt,” smiler Steinar.

Han påpeger ligeledes, at en forsømt have heller ikke skal holde nogen tilbage, idet køber tit har en helt anden plan med grunden.

Nybolig i Skødstrup har tillige en tidssvarende tilgang til markedsføringen af boliger, de sælger. Bl.a. præsenteres boligerne med video – ikke bare af ejendommen men også hele området 8541.

”I gamle dage annoncerede man blot et hus til salg i avisen. I dag er vi på alle relevante digitale platforme. Det er ofte der, man får de rigtige købere i tale,” slutter Steinar.

180911 Steinar Stefansson Nybolig 1

Af Niels Dal. Foto: Thomas Nykrog

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (oktober 2018)

Relaterede artikler

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

For børn i alle aldre:: Markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september
Erhverv

Markedsdag i sommerens efterglød

Under den ”blåeste” septemberhimmel, man næsten kan ønske sig, holdt 8541 Handel en virkelig velbesøgt markedsdag på Bytorvet i Løgten lørdag den 9. september.

Erhverv

Virksomhed i vækst: Skødstrup er attraktiv

Connected Wind Services i Skødstrup servicerer ikke færre end 950 vindmøller i hele Danmark. De vedligeholder møllerne og rykker ud, hvis der opstår problemer eller havari.