Søg
Close this search box.

Ny skoleleder kommer tæt på børnene igen

Den 1. februar sætter 53-årige Mikael Andreasen sig i skolelederstolen på Skødstrup Skole. Efter mange år som kommunal chef på børne- og familieområdet og senest som direktør i Fredericia og Jammerbugt Kommune har han truffet et valg:

Han vil tilbage til folkeskolen. Og han vil igen tættere på praksis, hvor der gøres en direkte forskel for børnene.

”Jeg glæder mig allermest til at komme tilbage til det, jeg anser som folkeskolens kerneopgave: At være der for børnene. Jeg er oprindeligt uddannet lærer og glæder mig helt vildt til at komme helt tæt på mit fag igen, tæt på børnene, familierne, lærerne og pædagogerne i Skødstrup,” siger Mikael Andreasen.

”Jeg glæder mig til at blive en del af det fællesskab og til at bidrage til det.”

Når 53-årige Mikael Andreasen fremover hver morgen kører ind i Skødstrup med retning mod skolen, er det ikke ukendt land. Tværtimod. Den nye skoleleder har tidligere boet mange år i Hornslet og kender området rigtig godt.

Og han ser frem til at sondere terrænet yderligere.

”Det er noget med at stikke fingeren i jorden og mærke stemningen. Men så skal fingeren også op igen, og så skal vi sammen sætte den bedste retning for skolen. Jeg er kendt som en handlekraftig mand, og der kommer til at ske noget. Jeg har en intention om, at forældrene skal være mere medansvarlige for skolen. Jeg ser bestyrelsen og forældrene som meget vigtige medspillere,” siger Mikael Andreasen.

Musik gennem den åbne dør

”De vil også opleve, at jeg er tilgængelig. Min dør er altid åben, og man er altid velkommen. Dog kan man ikke forvente altid at få sin vilje,” siger han med et smil.

Og så er der lige det med den åbne dør. Fra skolelederkontoret vil man nemlig fremadrettet hver dag kunne høre tonerne af musik, informerer han om.

”Jeg får en anderledes og formentlig mere hektisk hverdag som skoleleder, her sker noget hele dagen, og det trives jeg i. Jeg er typen, der har mange kanaler åbne samtidig og musik på kontoret. Gerne countrymusik. Jeg fungerer bedst, hvis musikken kører, mens der arbejdes ved skærmen. Det værste, jeg kan være i, er, når der ikke sker noget,” siger han.

Mikael Andreasen afløser tidligere skoleleder Henrik Kallestrup, der er ansat som skolechef i Horsens Kommune. Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Mikael Andreasen i et stærkt kandidatfelt.

Selv er Mikael Andreasen glad for, at han har fået muligheden. Og han har store ambitioner på skolens vegne. Den skal også fremover skabe gode resultater:

”Som der stod i stillingsannoncen, er det her ikke kun en driftsstilling. Med en af landets største skoler skal vi få Skødstrup Skole til at være en, de andre kigger efter,” siger han.

Af Charlotte Kongsgaard Nielsen, kommunikationsmedarbejder Skødstrup Skole og Skødstrup Dagtilbud

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2021)

Relaterede artikler

Red Barnet-gruppen fra 6. f. på Skødstrup skole: Anton, Magnus, Maria og Filipa.
Børn og unge

Mere fokus på fattigdom

6. f på Skødstrup Skole havde i slutningen af 2023 en projektuge, hvor temaet var hjælpeorganisationer.
En af grupperne i klassen valgte at skrive til 8541-bladet om sit arbejde med Red Barnet, og resultatet følger her:

Det undersøges for tiden, hvor i området der kan placeres en ny afdeling af Skødstrup Skole. De muligheder vil man ikke udtale sig om i øjeblikket.
Børn og unge

Håb om skoleudvidelse i Skødstrup

Af Birger Agergaard Foto Thomas Nykrog Der er nu begrundet håb om, at der kan opføres en ny afdeling til Skødstrup Skole. Skolen har været