Søg
Close this search box.

Nyt boligfællesskab for seniorer

De oprindelige ældreboliger set fra oven den 2. februar. Her var man netop er gået i gang med at miljøsanere inden den egentlige nedrivning.

Tekst og foto Thomas Nykrog

Siden 1973 har der ligget 18 ældreboliger på Kløvervangen mellem Dagli’Brugsen og børnehaven. De er ved at blive revet ned og bliver erstattet af et seniorfællesskab med 23 nye boliger og fælleshus.

Da Bellevue Ejendomsinvest a/s overtog de aldrende ældreboliger på Kløverbakken, var det inde i overvejelserne at restaurere det 50 år gamle byggeri. Det gik man dog hurtigt væk fra igen. Dels var ruminddelingen ikke tidssvarende, og dels var hvert lejemål kun på beskedne 62 m2. Selvom man byggede nyt og større boliger, kunne der alligevel blive plads til yderligere fem lejemål på adressen. Området er attraktivt, da man indenfor en radius af kun 300 meter har både supermarked med stor pakkeshop, lægehus, fysioterapi, letbanestation og et grønt område med en lille sø. 

De nye boliger bliver i ét plan med et areal på 82m2. Der er køkken/alrum, soveværelse, et ekstra værelse samt badeværelse. Derudover får hver bolig et cykel/haveskur på 5m2. Den fælles parkeringsplads bliver større end den gamle med plads til mindst én bil per bolig. Mange parkeringspladser får ladestandere. Der bygges et fælleshus på 210 m2 bestående af en sal med køkken samt to gæsteværelser, som beboerne kan leje til overnattende gæster.

For at komme i betragtning til én af de nye seniorboliger skal man aldersmæssigt ligge mellem 50 og 75 år og have lyst til at indgå i et fællesskab med de andre beboere. Der er tale om lejeboliger, som kommer til at koste omkring 10-12.000 kr. om måneden plus forbrug. Boligerne ventes klar til indflytning i sommeren 2024. Interesserede kan allerede nu kontakte Karen Gissel for at komme på en liste over interesserede. Karens mail er kg@norup.as

20200514 Kløvervangen Situationsplan inklusive opstalter 1 500

De gamle boliger var, hvad en venlig ejendomsmægler ville kalde ”tidstypisk 70’er byggeri”. Inden de blev revet ned, blev de saneret for asbest og andre tidstypiske materialer.

Læs hele martsnummeret 2023 på PDF

Relaterede artikler

Senior

To slags fællesskaber

Af Birger Agergaard Når to eller flere mennesker mødes til samvær eller en opgave, opstår et fællesskab. Derfor er der hundredvis af fællesskaber i 8541.

Hver onsdag klokken 10:30 starter kvinderne ud fra kirken på en frisk tur i området. Har du lyst at gå med, er du velkommen. Ikke alle kvinderne var med, da billedet blev taget. Foto: Jette Bjerglund.
Senior

Kom og gå med hver onsdag

Vi er en gruppe kvinder (damer), som hver onsdag efter start den 8. maj 2013 gennem ti år har gået nogle fantastiske ture i smukke

Det store dobbeltlokale på Rosenbakken var næsten helt fyldt af borgere, der havde masser af ideer til at skabe et folkeligt liv i folkehuset. (foto Maria Arianfar)
Senior

Åbne døre i Folkehuset

Af Birger Agergaard ”Velkommen her til Folkehuset Rosenbakken… eller Folkehuset Skødstrup, som det jo også hedder.” Sådan lød velkomsten fra folkehusenes frivilligkoordinator Marianne Keiser, der