Søg
Close this search box.

Nyt formandskab i Skødstrup Fællesråd

Det er ikke bare en enkelt person, der afløser Steen Hermansen som formand for Skødstrup Fællesråd. Der skal to til. Om dette kan du læse lederen på side 4 her i bladet.

Herunder får du en kort præsentation af personerne Inger Thranholm og Lisbeth Lauersen, der udgør formandskabet i fællesrådet.

Inger Thranholm

Inger Thranholm, 61 år, har taget uddannelser inden for både sprog og eksport, uddannelser som har ført hende til en alsidig karriere i flere virksomheder, senere Region Midtjylland og nu forlaget Gonge Danmark i Hornslet, som udvikler læringsmaterialer til skoler og daginstitutioner. På det lille forlag er hun ansat som administrator.

Skødstrup har været hendes og familiens base siden 1990. Parret kom med i den nye udstykning på Løgten Østervej og glæder sig over, at området er vokset godt sammen med resten af 8541.

Parret har en søn på 24 år.

Det frivillige arbejde har været en del af Inger Thranholms liv i en årrække. I institutionsbestyrelser, i skolebestyrelsen og på fodboldbanen har hun taget sin tørn. Senere kom hun ind i Fællesrådets byudviklingsgruppe, da Jette Westphal ”shanghajede” hende til arbejdet. Da Jette senere trak sig som tovholder for gruppen, overtog hun posten for et år siden og kom samtidig ind i Fællesrådets forretningsudvalg.

Byudvikling er et vigtigt tema for Inger Thranholm.

”Det er spændende at være med i, og det er det, der driver mig,” siger fællesrådets nyvalgte formand.

Lisbeth Lauersen

”Vil man ændre noget, må man involvere sig.”

Det er Lisbeth Lauersens korte svar på spørgsmålet, hvorfor hun bruger en del af sin fritid på Fællesrådets arbejde. Indtil årsskiftet har hun ikke kun haft blik for 8541, men som socialdemokratisk byrådsmedlem har hun arbejdet for hele Aarhus. Nu er hun ”fr” fra byrådet igen og har som næstformand for Fællesrådet et stort fokus på 8541 og kontakten til Aarhus Kommune..

Lisbeth er 47 år, har været skolelærer i 15 år og har senere skiftet til ledelses- og administrativt arbejde inden for uddannelsesområdet. Siden 2014 har hun været administrativ leder på Stilling Skole.

Hun er barnefødt på Manbjergvej i Løgten. Som voksen var hun væk fra området indtil 2006, hvor hun flyttede ind på Landlyst sammen med sin mand Henrik. Familien tæller også Trine på 14 år og Christian på 17.

Med to børn i huset er der også gået mange timer på sidelinjen af fodboldbaner, i sportsforeningen og i fritidsklubbestyrelsen. Senere kom hun i skolebestyrelsen og har ad to omgange siddet i Fællesrådets forretningsudvalg, nu som næstformand.

”Jeg kan lide at gøre en indsats og tage ansvar. Vi har et dejligt lokalsamfund, og jeg vil gerne være med til at præge det,” siger Lisbeth Lauersen.

 

 

Af Birger Agergaard.

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (2018 juni nummer)

Hanne Skovgaard Jensen, 62 år og formand for Studstrup Borgerforening, blev nyvalgt til fællesrådets forretningsudvalg. Hun har tidligere siddet i fællesrådets byudviklingsgruppe.

Hun stillede op til forretningsudvalget med det mål at gøre Studstrup mere synlig i fællesrådets arbejde og vil desuden arbejde med byudvikling i hele postnummer 8541.

Ny suppleant

Ib Andersen er ny suppleant i fællesrådets forretningsudvalg. Han afløser Torben Taustrup, som i stedet er blevet mere aktiv i byudviklingsgruppen.

Læs mere i 8541 -dit lokale blad (2018 juni nummer)

Relaterede artikler

Ny i redaktionen: Majbrit Oddershede Pedersen
Foreningen 8541

Ny reporter forynger redaktionen

Majbrit Oddershede Pedersen fra Studstrup er ny i – og en betragtelig foryngelse af – 8541-redaktionen.
Lokalområdet, som vi bor i, er for hende at se det bedste mix, man kan forestille sig: midt i naturen, og alligevel tæt på Aarhus.