Ønskes: Dronesikkert 8541

Hans-Jørgen Krickhahn, beboer i 8541, dronepilot, instruktør mm., skriver i dette læserbrev (forkortet af redaktionen), at han de seneste tre måneder er blevet kontaktet af 15-17 beboere fra 8541. Nogle af dem er bekymrede over at have set droner over deres haver/grunde, og andre forstår ikke de komplicerede regler på droneregler.dk, fordi de ønsker at købe en drone. Han skriver videre:

Droneflyvning er blevet populært fordi droner er blevet billige, og det er sjovt at flyve med en drone. Desuden har EU sænket kravet til drone uddannelsen, specielt for de helt små droner under 250g i totalvægt.

I 8541 ønsker vi et ‘Dronesikkert’ område med korrekt viden – frem for forvirring fra de sociale medier, og dermed frustration blandt beboerne, der måske får os til at beskylde hinanden for forkerte handlinger.?
Men uvidenhed er ikke en undskyldning for droneejere – det er deres eget ansvar at forstå reglerne, så dronen ikke bliver konfiskeret af Politiet.
Der er kommet nye regler for droner. Der er forskellige regler efter, hvor meget dronen vejer, og om piloten er uddannet. Har din drone et kamera, skal dronen registreres. Og husk forsikringen, hvis dronen vejer over 250 g. Man skal være fyldt 15 år for at flyve med en drone over 250 g.

Der findes kun et sted, hvor alt er korrekt beskrevet. Danmarks officielle side om droneregler er www.droneregler.dk, udgivet af Trafikstyrelsen.

I samarbejde med Peter Carlsen fra Erhverv 8541 vil jeg arrangere et drone-arrangement på et område i 8541, hvor droneflyvning vil blive demonstreret, og spørgsmål vil blive besvaret.

Hold øje med Facebookgruppen 8541 Borger til Borger, hvor jeg vil fortælle om de vigtigste regler.

Relaterede artikler

Havnekaptajn Allan Rundberg (i midten) modtager bæredygtighedsprisen af Dansk Sejlunion.
Sport & Fritid

Kaløvig Bådelaug er Danmarks mest bæredygtige

Af Birger Agergaard En flot pris gik før årsskiftet til Kaløvig Bådelaug, nemlig Dansk Sejlunions Bæredygtighedspris. Blandt mange gode indstillinger løb Kaløvig Bådelaug af med

Sport & Fritid

De unge sejlere er i gang

Af Helle Wilkens foto Peter Brøgger, Sejlsportsfoto De unge i Kaløvig Bådelaug startede lige efter påske med sæsonens første træning. Men allerede inden da havde