Søg
Close this search box.

Over 200 glade sejlere jollestævne

Af Jannik Toft Friis, Sailing Aarhus. Foto Peter Brøgger, Sejlsportsfoto

Aarhus Spring Regatta tryktestede nyt samarbejde mellem klubberne i Sailing Aarhus. Kaløvig Bådelaug var vært ved stævnet, der tiltrak over 200 sejlere på tværs af 13 klasser med alt fra nybegyndere til verdensmestre og landsholdssejlere. Stævnet havde støtte fra de øvrige klubber i Aarhusbugten og blev en stor succes med fantastiske forhold.

Stævnet bød på masser af fed kapsejlads på en solbeskinnet Aarhus Bugt, brede smil blandt sejlerne og en fantastisk positiv summen på land i Kaløvig.

”Det har været et rigtig godt stævne. Vi har mødt mange glade ansigter, fået mange positive tilbagemeldinger fra sejlerne og oplevet en fed energi på land efter en lang corona-pause. Det var lidt som at opleve køer komme på græs igen,” fortæller Helle Wilkens, der var stævneleder under Aarhus Spring Regatta.

Satser stærk på tilbagevenden i 2023
Aarhus Spring Regatta er et af de største jollestævner på tværs i flere år i Aarhusbugten, og derfor var mange ting uprøvede. Stævnet skal evalueres, men allerede nu tør stævneledelsen godt at lufte planerne om et Aarhus Spring Regatta 2023 – måske endda som ranglistestævne.

Stævnet bød på alt fra helt nye sejlere i Opti C-rækken til verdensmestre og landsholdssejlere på blandt andet Europajolle- og ILCA-banerne samt rutinerede sejlere med mange års erfaring i A-Cat-klassen. To af østjysk sejlsports mest prominente navne, den ni-dobbelte verdensmester Anna Livbjerg og udviklingslandsholdssejler Anna Munch– begge fra Kaløvig, var således at finde i feltet.

”Jeg synes, det er vigtigt at give lidt tilbage til miljøet og klassen. Det er også sjovt at se, hvem der kommer op gennem ungdommen og være med til at inspirere dem bare en lille smule. Det gør mig rigtig glad,” fortæller Anna Munch, ILCA 6.

”Stævnet er på hjemmebane, så jeg synes jo altid, man bør bakke op, når der er en masse frivillige, der gør et stort stykke arbejde. Jeg ser det lidt som en opgave at stille op mod de unge og sørge for, at de får konkurrence samt give min erfaring videre,” fortæller Anna Livbjerg, Europajolle.

Anna og Anna vandt begge deres respektive rækker. Se alle resultater fra Aarhus Spring Regatta 2022 på manage2sail.com.

Læs hele juninummeret 2022 på PDF 

Relaterede artikler

John Sabalic
Sport & Fritid

Skødstrup-mand vinder VM-guld i Mexico

58-årige John har været lærer i Rønde i 23 år og har boet i Skødstrup lige så længe. Han spiller bordtennis i første division, men han har også været tiltrukket af det mere rå ping pong og fik op til VM i Mexico skrabet så mange sponsor-kroner sammen, at han kunne tage af sted.