Piece of Cake

Line bager hjemme i sit eget køkken-alrum, men kan også stå med mindre opgaver i det tidligere bryggers, der nu også er indrettet til bagning.
Line bager hjemme i sit eget køkken-alrum, men kan også stå med mindre opgaver i det tidligere bryggers, der nu også er indrettet til bagning.

Tekst og foto: Thomas Nykrog

Nogle er så heldige at have en mesterbager i familien. Vi andre har to valgmuligheder, nemlig supermarkedernes beskedne udvalg af bake-off kager, hvis det skal være ok, og Løgten Bageren, hvis smag og udvalg skal være en tand bedre.

Men hvad så, når der så kommer en helt speciel dag, der kalder på kage? Eller måske en dag, der kalder på en helt speciel kage? Den skal måske være udformet som tallet 60, et hjerte eller en rød Ferrari? Eller som et kreativt mesterværk fra Den store Bagedyst? Eller være stor nok til 42 gæster? Well, når man bor i 8541, er det a Piece of Cake!

I bageværkstedet Piece of Cake står ejeren Line Vale Cruz. Det ligger i et stort hus på Fruenseje, og her bager Line kager på stribe. Det eneste, de har tilfælles, er at de er forskellige. Udseende, form og smag aftaler Line fra gang til gange med kunden, og set i det lys er det yderst rimeligt, at fx en pænt stor, personlig lagkage til ti kan fås for 400,- Der er ikke en egentlig butik. Man henter kagen ved døren eller får den bragt mod betaling.

Alt omkring fødselsdagskagen er aftalt med kunden på forhånd. Line vil gerne have bestillinger mindst en uge i forvejen, så hun kan gennemtænke forskellige muligheder og eventuelt bestille varer på nettet.
Alt omkring fødselsdagskagen er aftalt med kunden på forhånd. Line vil gerne have bestillinger mindst en uge i forvejen, så hun kan gennemtænke forskellige muligheder og eventuelt bestille varer på nettet.

Specielle krav opfyldes
Det er ikke kun form, farve og smag, Line passer ind efter kunden.

Hun kan også tage højde for forskellige allergier.

En muslimsk familie bestilte en kage, der krævede husblas.
Husblas laves af svinekød, og den gik ikke.

Så fandt Line ud af, at man også kan få husblas lavet af okse, og efter et par eksperimenter var kagen klar!

Hvem er Line?
Line er vokset op med ”Den store Bagedyst”-udsendelserne og sin egen bageglæde. Teknikken har hun lært sig selv med god hjælp fra YouTube og Instagram. Det momsregistrerede bageri er hendes fuldtidsarbejde, og når man arbejder hjemmefra, og familien består af tre børn samt en teenager og farmand, er der nok at se til. Alle holder utroligt nok den slanke linje!  Og hvad er så børnenes yndlingskage? Det er da mors hjemmelavede trøfler! 

Herunder er Line i gang med en bryllupskage til 96 gæster. Bundene blev bagt i otte bradepander dagen før, hvor også mousser etc. blev forberedt. På dagen var Line oppe klokken 6 og støbte kagen med mousser, friske hindbær og tre kilo kandiserede nødder. Det hele blev bundet sammen af et grønt chokoladebånd. Nu skal den dekoreres. Der er tre timer, til den skal leveres.

_

Læs hele oktobernummeret 2024 på PDF


Kontakt: Sådan gør du
Piece of Cake har ikke en fysisk butik, så du skal henvende dig på telefon eller mail.

Relaterede artikler

Tine Schjelde Møberg og Camilla Hoier Adamsen (foto privat)
Erhverv

Garn- og strikkeeventyr

Et nyt og spændende garn- og strikkeeventyr er ved at udfolde sig i Skødstrup, hvor to iværksættere, Camilla Hoier Adamsen og Tine Schjelde Møberg, har slået sig sammen for at skabe deres drømmevirksomheder.

Erhverv

Julie vandt sølv ved EM i ”Skills”

23-årige Julie Victoria Schier Kirkegaard er bagerlærling hos Bageriet Løgten og har i september deltaget i sit fags europamesterskaber i ”Skills”. Det blev en stor og uforglemmelig oplevelse. Julie vandt sølv – bare ét point fra guldet!

Erhverv

Streger til fremtiden

Anja er boligarkitekt med egen tegnestue. “Nest” Arkitekture hedder det. Engelsk for “rede”.
Og det er netop et vigtigt fokuspunkt for Anja. Hjemmet eller reden skal tilpasses det behov, der er aktuelt, hvor man står i livet og være et rart og trygt sted at være..