Pling plang – Pliio

Lille Tira var på vej, og hjemmet hos Isabel Jørgensen og Dan Momme fyldtes med ting til barneværelset.
”Vi fandt i ventetiden på at designe nogle plakater til væggene omkring puslebordet – enkle og i øjenhøjde med barnet,” fortæller Dan.

”Vi fandt på firmanavnet ”Pliio” – simpelthen fordi det lyder dejligt” smiler Isabel.
Dan er grafisk uddannet og var sammen med Isabel kreativ ved computeren.
”Meget udsmykning, som man kan købe til babyer og små børn, er ofte mere designet til at begejstre voksne end de små brugere,” siger Isabel.
Parret har talt med børnepsykologer, der bekræfter at enkle figurer med enkle farver forstås bedre af de helt små. Stærkt detaljerede farverige motiver – måske endda i 3D – forvirrer mere end godt er.

Vennerne efterspurgte
”Plakaterne blev egentligt kun lavet til os selv. Men familie og venner efterspurgte snart så mange, at vi fik lavet små oplag. Og nu har vi en fin lille produktion af de enkelte motiver Og flere kommer til – gerne på opfordring,” siger Dan.

Pliio-plakaterne trykkes på Svanemærket trykkeri med bl.a. vegetabilske trykfarver, og der trykkes på bæredygtigt papir.

Dan og Isabel kan ikke leve af plakatsalget. Dan er sælger i telebranchen, og Isabel sælger bæredygtige babyprodukter. De har bo

Parret sælger primært gennem deres webshop på www.pliio.dk, men kigger i området efter et sted, hvor der kan laves en lille ”pop-up” udstilling.
”Vi er nye i området efter vi flyttede hertil fra Amager sidste år – men er begejstrede for nærheden i området,” siger parret, der er flyttet ind i en bolig bag Løgten Bytorv.
”Det er er attraktivt minisamfund, som vi swinger godt med, så det kunne være sjovt at møde kunderne ved sådan en udstilling,” siger de begge.
Vi andre må så følge med i, hvad Pliio har på plakaten i fremtiden.

Tekst og foto Niels Dal

 Læs mere i 8541 -dit lokale blad (feb 2020)

Relaterede artikler

Dialogmøde på Skæring Skole om placering af vindmøller og solceller
Energi og miljø

Sol og vind – og for meget kaos

Der var kritik af Aarhus Kommune både for måden, de afviklede dialogmødet om solceller og vindmøller i 8541, og for de korte frister til høringssvar.

”Jeg er vist lidt af en hud-nørd,” indrømmer Maria-Louise.
Erhverv

Find den naturlige skønhed på Grenåvej

Tekst og foto: Thomas Nykrog Without har siden 2019 været en webshop med gode og prisfornuftige skønhedsprodukter til hele familien. Nu er der også kommet

Fra venstre ejerne Jonas Kjær, Torben Kjelsmark og Morten Kjær foran den nye bygning i industrikvarteret ved motorvejen.
Erhverv

Et utæt vandrør eller ti boligblokke?

Tekst og foto Thomas Nykrog Den 17. marts forlod Risskov El, VVS og Ventilation og de 86 medarbejdere officielt Risskov og flyttede virksomheden til Skødstrup.